23 september 2009

Vårt bröllop

 

    

   

   

   

   

   

   

Här visar jag lite bilder från vårt bröllop i juli. Både från förberedelserna med dukning kvällen före, bilder tagna vid kyrkan, bilder från festen och den sista är från hotellet inne i stan där vi tillbringade bröllosnatten. En oförglömlig dag!

Tyvärr hade vi lite otur med vädret den dagen. Det var bara +11 den dagen, brrr! Det regnade på morgonen så vi blev lite oroliga för hur det skulle gå med vår utomhusfotografering senare på förmiddagen. Som tur var höll det upp så vi hann få några bilder tagna där ute innan det började regna igen. Då packade vi in oss i fotografens bil och åkte till festplatsen där hon tog några bilder inomhus. Sen slutade det regna så vi skulle åka tillbaka till vår ursprungliga fotoplats här i byn för att ta några bilder till - fotografen tyckte det var ett så vackert ställe. Men tyvärr började det regna igen på vägen dit så då var goda råd dyra. Det slutade med att hon tog de sista bilderna av oss här hemma under vårt biltak, med grannens uthus som bakgrund! Det gäller att vara kreativ när man är fotograf, och skicklig var hon!

När vi hämtade limousinen vi skulle åka till och från kyrkan i var den inte riktigt som vi hade väntat oss. Den såg hur fin som helst ut utanpå, men där inne lämnade den en hel del övrigt att önska... Sliten och medfaren, inte alls vad man hade föreställt sig att åka i på sin bröllopsdag! Dessutom var den varken städad eller tankad som utlovats. Tycker de borde ha skött om det när de visste det var frågan om ett bröllop! Bilens insida gav oss verkligen ett gott skratt, som tur var tog vi det med en stor dos humor och skrattade åt eländet istället för att låta det förstöra vår stora dag. Men tur var det att gästerna inte såg hur limousinen såg ut på insidan, det fick vara vår lilla hemlighet! ;) Det var inte så enkelt att tanka åbäket heller, min blivande makes bror som agerade chaufför fick verkligen ta sig en funderare där. Som tur var hann vi i alla fall itid till kyrkan efter detta smärre missöde.

När vi sagt JA till varandra och kom ut från kyrkan kom solen fram, vad fint det var då! Resten av kvällen var det fint väder och allt annat gick enligt planerna. Festen hölls i ungdomsföreningens hus här i byn. Det var en fin fest och alla, speciellt vi, tyckte att lokalen var jättefin. Den hade precis blivit renoverad och stod klar veckan innan bröllopet. Det var verkligen stor skillnad när tak och väggar blivit målade och golvet var nyslipat och lackat, det var så ljust och fint där. Kändes nästan vemodigt att plocka bort alla dekorationer nästa dag... Vi kunde inte ha valt en bättre plats att ha festen på!

Så nu är det i nöd och lust som gäller... :)

18 september 2009

Sista stughelgen

Det är ett tag sen jag skrev här sist... En hel del har hunnit hända sen dess, men det blir för mycket att ta allt på en gång. I en kort version så har vi gift oss, jag har varit sjuk en hel del och fick pga det problem med min chef, vi har börjat bygga en bastu på gården, varit på bröllopsresa till Italien och så har jag blivit av med jobbet (största orsaken var högst antagligen det som hände i somras när min fd chef blev rent ut sagt förbannad på mig pga att jag blev sjukskriven... :( ). Så det har hänt både bra och dåliga saker. Jag får ta och berätta mer i så där lagom stora portioner vart efter, annars blir jag väl aldrig klar och ingen orkar läsa! :/

Tar en mjukstart med lite bilder från förra helgen, när vi var vid släktens lilla stuga för sista gången den här hösten. Besök över dagen kommer det säkert att bli fler av både under höst och vinter, men övernattning börjar det vara för kallt för nu. Vi var i alla fall glada att vädret var så pass bra att vi kunde vara där en sista gång för säsongen, att det inte hunnit bli alltför kallt och ruggigt. Det var riktigt mysigt att sitta där i stugvärmen och läsa i fotogenlampans sken!

Stugan är inte stor, men ack så uppskattad! Mysigt med lyktor på verandan när mörkret faller, och där inne sprakar brasan i spisen och ger värme inför den kommande natten.

Stormlyktan ovanför diskbordet ute på verandan lyste upp bra i mörkret.

Ingen elektricitet här inte! Här är det fotogenlampa och levande ljus som gäller!

På morgonen satt en havsörn på vårt badberg! Kom tyvärr inte närmare än så här, då blev den misstänksam och flög sin väg. Men jag fick testa zoomen på kameran och döm om vår förvåning när vi såg hur bra den zoomat in fyren som finns utanför grannstaden och som man knappt ser i vanliga fall, och klipporna som är långt ut!

Svanfamiljen var ute på en simtur i morgonsolen.


Sista morgonen... Vackert ljus på vägen till stugan!

Strax innan vi skulle åka hem på söndagskvällen kom två av dessa flygande över stranden! Kul syn faktiskt! Själv hade man inte velat vara där uppe, tänk om motorn stannar och man dimper ner...

Vill önska er alla en skön helg och en bra början på hösten!