30 december 2008

Golvdilemma

Nu behöver jag er hjälp! Vi ska så småningom renovera sovrummet, och har stött på en del problem... Först fanns tapeten vi hade sett ut redan tidigare inte att fås någonstans, en mönstrad tapet som man målar på. Det kändes som ett stort bakslag när vi hela tiden varit inställda på just den tapeten. Nå, det blev att ge sig ut i tapetdjungeln än en gång, och vi hade tur och hittade en fin tapet i en affär som dessutom råkade ha -50% på alla tapeter just den dagen! Den blev vi nöjda med.

När vi nu började söka efter laminat till golvet stötte vi på nästa problem. Vi hade tänkt på ett vitt eller "vitaktigt" golv ända från första början, och hade också tidigare sett laminat som motsvarade det vi var ute efter. Men nu när vi ska ha tag på det visade det sig inte alls vara så lätt att få tag på ett golv vi är nöjda med! Det laminat vi ursprungligen ville ha finns inte heller längre, och utbudet är ganska begränsat. Antingen är laminaten för gulaktig, har en lite för sliten look för att det riktigt ska passa in i sovrummet eller så gillar vi inte själva utseendet på "träet". Vi fick hem några provbitar som såg helt OK ut i affären, men här hemma föll de inte riktigt i smaken när vi fick jämföra med tapeten och i sovrummet. Det finns finare varianter, men problemet är att de är svindyra, långt mer än vi är villiga att lägga på golvet. 

Så vad göra, ta ett laminat vi inte är riktigt nöjda med, ruinera oss på ett som är alldeles för dyrt eller ha kvar den inte alltför fina plastmattan? Eller ska vi satsa på ett mörkare golv? Vad tycker ni skulle bli finast? Tar tacksamt emot era åsikter, tips och råd!

Här är en inscannad bild av tapeten.

13 kommentarer:

Himlarum sa...

Hejsan!

Tack för bloggbesöket hos mig! Tack vare det hittade jag ju in till dig! Tusen tack - mysigt att se hur fint ni har det och läsa om hur era funderingar går!

Du efterlyser åsikter om golv... Vet du vad? Ta absolut inte det billigare som ni inte är så förtjusta i. Vänta hellre och spara till det dyrare - det ångrar ni aldrig! Tvärtom - ni kommer att se det varje dag och njuta av det och lyckönska er själva till att ni satsade på det!
Ett tips -ifall ni absolut vill ha golvet NU och inte vill vänta - är att ta ett papper, skriva upp namnet på golvet som ni vill ha och priset. Sedan skriver du överst: "Det här golvet önskar vi oss". När det är gjort sätter du upp lappen på ett väl synligt ställe så ni ser det ofta. Varje gång ni ser lappen säger ni eller tänker: "Det här golvet önskar vi oss!".
Gör ni bara det och verkligen tror på det här så kommer ni att få ert golv eller pengar till det fortare än du anar!
Det låter säkert helt vansinnigt men det fungerar!!! Jag lovar!!!

Skriv gärna och berätta hur det gick!

Många kramar och önskan om ett helt fantastiskt nytt år!

Ann-Helen

Sabina sa...

Hej!
Kul att du tittade in hos mej -så hittade jag dig. Råkade se att du är bosatt i Korsholm och fd Karlebybo! Precis tvärt emot vad jag är! :) Undrar var i Korsholm du bor?
Angående golvet, jag tycker absolut man ska satsa på ett ordentligt golv. Det svider en gång om det kostar, men sen glömmer man det och kommer bara ihåg hur fint golv man har.

Meonlyster sa...

Vi brukar inte köpa det billigaste golvet eller saker. Snarare som vi är nöjda med till rimligt pris. Är emot överprissatta varor. Det är absolut inte högre kvalitet på laminatgolv för över 40€/m2 än de som är omkring 20€/m2.

StrandviksVillan sa...

Hej och så kul att du kommenterade hos mig så jag hittade hit! Trevligt med en bloggare som håller på med trädgården också, vi har knappt påbörjat vår.

Angående golvet måste jag nog hålla med de andra. Vänta ett tag och fundera, kanske dyker drömgolvet upp när ni minst anar det? Tapeten är supersnygg, jag skulle föreslå ett ljust grått golv till det, hellre än ett vitt som drar mot gult.

Önskar dig ett fint nytt år!
A-C

Lottaspace sa...

Tack för kommentaren hos mig!

Jag tycker att ett mörkt golv kunde vara fint.. Men kanske ert drömgolv dyker upp om ni väntar lite. Lycka till!

Och gott nytt år också!

Kram,Lotta

Lilja's Corner sa...

Hej! Va roligt att du hälsade på hos mej!

Det där är just typiskt, man funderar och funderar på vad man vill ha och sen då man äntligen bestämt sig så finns det inte att få tag på. Svårt att säga vad som är bästa lösningen för golvet, men har ni tänkt på ett ljust golv så ska ni köpa ett ljust golv. Himlarums tips låter bra! :)

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Oj vad svårt..bättre kanske att spara till ett golv som ni vet att ni kommer trivas med..inget man gör om efter ett par år. Lycka till
Kram Lotta
gillar ditt bloggnamn..

les fifoles sa...

I wish you a very Happy New Year 2009. Hugs. Anne

Ellas Inspiration sa...

Ta gärna ett något dyrare alternativ det lönar sig i längden. Men du kan göra fynd även här. Bekanta till oss köpte trägolv i 2:a sortering som de sedan målade med vit golvbets. Blev otroligt snyggt!

Lycka till!

Kram Karin

Hem och Lycka sa...

Min erfarenhet av nåt man bestämt sig för och suktat efter länge är att det är det bästa att spara till.. Vänta och lägg undan pengar till golvet ni verkligen vill ha! Jag törs garantera att ni inte kommer att ångra er..

kram

ALEGNI sa...

jag tycker också ni ska satsa på det ni vill ha, även om ni kanske måste spara en tid. det är faktiskt skillnad på laminat o laminat o där går nog priset hand i hand med kvaliteten. våra grannar som byggde lite efter oss harmas ofta över att de valde ett billigare golv än vi, för det har inte alls hållit lika bra.
konstigt förresten att min bloggkoll missat detta inlägg!

Meonlyster sa...

Alegni> Jo det är skillnad på laminatgolv. Det vet jag mer än väl! Därför granskar jag golv kvaliteten ordentligt. Men att ett jättedyrt golv skulle ha bättre kvalitet än ett normaltprissat golv är inte helt rätt. Finns golv som jag aldrig skulle sätta in hemma pga dess usla kvalitet i fogarna och då talar jag om dyrare golv! Så att säga att dyrt är bäst är inte helt rätt.

ALEGNI sa...

ok, jag har ju inte så stor erfarenhet så jag borde kanske inte påstå sådant som jag inte riktigt har koll på. det är bl.a. just fogarna som grannen klagar över, o att ytan är för ömtålig på den estniska varianten de har. när vi byggde för tretton år sedan fanns det inte så många olika leverantörer att välja mellan heller...