28 januari 2009

Drömmen om en bastu...

Vi drömmer om en bastu. Vi har nämligen ingen sådan, och det är något speciellt jag, som är uppvuxen med bastu, saknar. När jag träffade min sambo var han inte någon större bastuvän, men det blev det snart ändring på när han fick smak för bastubadandet. Finns det något skönare än att efter en skön promenad ute i kylan få komma hem till en varm och ångande bastu där man verkligen får slappna av och bli härligt varm?

På en fritidsmässa i höstas hittade vi vår drömbastu. Vi var inne i den säkert 3-4 ggr och visste att det är den vi vill ha. Det var bastun med just den känslan vi var ute efter. Det är ett företag som heter Perinnesauna som tillverkar dem, och så här ser "vår" bastu ut:


Nu är det spara,spara, spara som gäller... För den är inte billig. Smakar det så kostar det. Verkligen. Men det är den bastun vi ska ha. Vi har redan sett ut platsen åt den, och bara längtar till den dag när bastun står på gården och det blir dags för det första bastubadet!

13 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Det brukar gå mycket lättare att spara ihop pengar, när man har nåt konkret sparmål! Att bara "spara" brukar inte vara lika enkelt..
Lycka till! En dag har ni säkert er bastu på gården!

Fru P sa...

Jättefin bastu, verkligen. Är själv beroende av bastu (norrländska....)och vi har ingen sån där fin, dock en omgjord klädkammare som funkar jättebra. Används en gång i veckan. Helst vill man ju ha en vedeldad med varmvattenberedare inuti förstås. Bästa norrlandstipset bjuder jag på: häll några droppar "Vademecum" i vattnet som slängs på stenarna. Billigare än annan köpedoft, och rensar gott i luftvägarna!

Kamomilla sa...

Lycka till! Den är fin!

Viveka i Bläckhornet sa...

Men åh vilken fin bastu. Är alla väggar svartmålade inuti? Den varianten har jag aldrig sett tidigare. Men det såg tufft ut.
Vi har en bastu som vi använde flitigt de första åren. Sedan blev det ett långt uppehåll när vi köpte ett utespa. Men nu har vi börjat använda den igen. Det är verkligen hög mysfaktor...Är också norrländska :)

Kram Viveka

ALEGNI sa...

den är fin! sjäv är jag ingen bastubadare, inte för att jag inte skulle tycka att det vore skoj, utan för att jag får andnöd o hjärtklappning i bastun.

Sabina sa...

Den ser verkligen mysig ut. Hoppas att den snart blir er! Det är skönt med bastu, speciellt på vintern när det är så kallt ute.
Kram S.

Bygatan sa...

Tack för din snälla kommentar hos mig!

Vilken fiin bastu! Hade ingen aning om att det fanns så fina.
Så härligt att ha en sån den här årstiden.

Ha en bra kväll, kram Lena

Lilja's Corner sa...

Åh, vilken mysig bastu! Tycker så om de svarta väggarna. Hoppas ni får er drömbastu så småningom!

Jag köpte stämplarna på Clas Olsson. Dom är ganska små, men snygga tycker jag.

Vi (maken) har lagat all el själv med hjälp av en släkting, så därför retar det ju extra mycket att uttaget saknas! Ang. spacklingen har du rätt. Det går ju rätt fort sen då man börjar på, och tänk va roligt sen att välja tapeter!

Sköt om dej!

Anonym sa...

vi har oxå bastudrömmar, men det blir nog en inne i huset vad tiden lider :)

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Visst är det härligt med bastu..kanske skulle visa en bild från våran.
Kram Lotta

Millas hem sa...

Hej!
Tack för kommentaren hos mig!
Vi vill också ha en bastu, maken ska bygga en i källaren, förhoppningsvis ganska snart!

"ER" bastu ser så fin ut!

Kram Camilla

Vit poesi sa...

I vårt gamla hus som vu flyttade i från 2007 hade vi bastu och gud vad jag saknar den. Förstår dig att du vill spara!! Lycka till!
kram Malin

zinkbaljan sa...

Kanonfin bastu, så spara på nu....:)
Kraaaam