05 februari 2009

Vinterpromenad del 2

Idag ska jag avsluta vinterpromenaden jag började på här tidigare och visa lite mer bilder. Den här veckan har vi faktiskt sett lite av solen, tisdagen var strålande vacker, men idag är det grått och har snöat lite. Dagen när de här bilderna togs var det soligt och fint medan vi var ute, men genast vi kommit tillbaka från promenaden gick solen i moln. Så vi gick verkligen ut i rätt tid! En del av promenaden gick på isen, det var första ispromenaden för min del denna vinter. Måste nog erkänna att jag är liiite rädd att gå på isen, särskilt som man hört om alla olyckor när folk gått ner sig, och jag hade aldrig gått på isen innan jag träffade min sambo. Men vi har isdubbar med oss och går inte där vi vet att det kan vara förädiskt, så det ska väl nog gå bra hoppas jag! Det körs mycket med skoter och fyrhjulingar här på isen, och så länge isen håller för dem borde den ju hålla för oss också!
I söndags var vi ute på isen igen, den här gången på den här sidan av bron. Åt det hållet finns det många sommarstugor och det var riktigt intressant att se dem från sjösidan! Vissa ser man ju inte ens från vägen. Just när vi skulle vända tillbaka hemåt kom en jättelik grå vargliknande hund emot oss från en stuga en bit bort. Man hajade nog till innan vi såg att det "bara" var en hund, och dessutom vet man ju aldrig vad en lös hund som kommer springande mot en kommer att göra. Den här hunden ville dock bara hälsa, men fick verkligen våra hundar att känna sig små såg man. Den var ju dubbelt större, med andra ord var den verkligen stor! När vi sen vände och gick följde den efter oss en bra bit, men sen sprang den iväg upp mot en stuga och in i skogen. Så kom ägaren ut på isen och kallade på den, och till sist sprang den tillbaka dit den hörde. Lite oansvarigt är det ju att ha sin hund lös på det där viset, särskilt som folk och andra hundar rör sig på isen.

Nu ger vi oss ut på promenad!

11 kommentarer:

Sabina sa...

Vackra bilder!!! Man ska nog vara försiktig när det gäller främmande hundar. En bekant till mig blev påhoppad av en golden retriever för ett par veckor sedan. Den var lös och sprang rakt på honom, hoppade upp och bet i armen. Han fick far till sjukhuset och sy igen biten som lossnade i armen. Mycket otäckt!

ALEGNI sa...

oj, oj, oj, så fina bilder!

Kamomilla sa...

Oansvarig hundägare!!
Bilderna är jättefina!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Vi har snö här också nu..tycker det är så mysigt.
Kram Lotta
Nu fungerar min blogg igen.

les fifoles sa...

Hello Lilith,

These pictures are just breathtaking...with such landscapes and such harmony of colors I would spend all my day outside!
I wish you a wonderful week-end! Anne

Sabina sa...

Hej igen. Kroatien är ett land som jag också skulle vilja se, det var ett av alternativen när vi bokade resan nu. Men på något sätt kändes det inte lika barnvänligt, inga blue village o dyl som är anpassat för barn, inte ens pooler vid hotellen. Man reser ju på barnens villkor så länge dom är små. Men om vi nångång far på två, eller sen när barnen är större så vill jag absolut dit.
Trevlig helg! Kram S.

Lisas torp sa...

Helt ljuvliga vinterbilder! Oj, så vackert! Det är ju precis så man vill att vintern ska vara! Jag har verkligen inget emot vinter bara det ÄR vinter! Här är det varken eller - "gråglopp" och slask bara!

Jo, passa dej för tunna isar bara!

Tackar för titten hos mej och önskar dej en riktigt skön helg!
Kram
Lisa

Lottaspace sa...

Jätte fina bilder!
Trevlig helg!

Kram,Lotta

Bygatan sa...

Åh tack för din söta kommentar hos mig!
Vilka fina naturbilder du bjuder på. I år har vi i dalarna en riktig vinter som vi inte haft på flera år.

Ha en skön helg, kram Lena

Fru P sa...

Den som hade lite snö att fota....vackar bilder du bjuder på. Därför är du självklart val att bli utmanad, kolla på min blogg om lust finns.

idakettil sa...

Vilka härliga vinter bilder :) Hade bra kram. Ska ta och följa din blogg alltid kul med nya insperationskällor.