29 juni 2010

Midsommaren kom och midsommaren gick…

Nu är midsommaren bakom oss och det är med ett styng av vemod jag konstaterar det. Jag brukar nämligen alltid lite skämtsamt säga att efter midsommar är sommaren slut – då går resten av sommaren alltid i rasande fart och vips så är det dags för villa-avslutning och sen är sommaren över och det blir höst. Så känns det i alla fall. Man kanske inte ska tänka så när det äntligen blivit lite varmare, men jag kan inte hjälpa det…

P6250649

Jordgubbar hör midsommaren till! Kön ringlade sig lång framför ståndet där det såldes jordgubbar, körsbär och ärter i fredags när vi handlat det sista som vi i brådskan glömt kvällen innan när vi åkte ut till släktens stuga, men jag hade inget annat val än att ställa mig sist i kön och vänta, vänta, vänta tills det äntligen var min tur. Alla skulle ha jordgubbar till midsommar!

P6250658

Midsommarafton var riktigt varm, men mot kvällen började det blåsa och kändes för kyligt för att äta där ute. På kvällen tog vi en cykeltur med hundarna innan vi badade bastu hos min morbror vid deras stuga en bit ifrån, det var skönt. Sen satt vi uppe ganska länge och njöt av lugnet med tända ljus och brasan sprakande i spisen.

P6250667

P6250662

Mysigt i sommarnatten.

P6250671

På midsommardagen kom min mamma till stugan också och vi grillade och åt gott. Det regnade, men klarnade sen upp och blev riktigt fint, men resten av midsommarhelgen var dock väldigt blåsig vilket var lite synd eftersom det inte ville gå att sitta ute. På söndag gick vi på en lång skön promenad, bilder från den visar jag en annan dag. Det var en fin midsommar tillsammans med mina närmaste och den firades på den plats jag älskar allra mest, vårt sommarparadis! Det är så en riktig, äkta midsommar ska firas!

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Jag var också i den där jordgubbskön det är en god ovana att på väg till villan fara in efter lite godsaker,mysiga bilder Kram Nette

Lyckoslanten sa...

Du har aningen rätt i det du säger om tiden och sommaren efter midsommar, den går fort! Trevligt att höra om hur ni firade och gemytliga bilder! Ha det gott!

Kamomilla sa...

ja det är förfärligt så fort sommaren går...

Bea sa...

Ja, tänk hur fort en sommar far iväg :)
Stämningsfulla bilder från din midsommarkväll. Så skönt med brasa och tända ljus - mysfaktor.
Må gott! /Bea

The Secret Garden sa...

Känner igen den där känslan när midsommar varit. Men jag känner inte riktigt att sommaren börjar dala...men jag vill ställa mig på bromsen, så att det riktigt osar, så att sommaren stannar till och låter en njuta till fullo. Det går ju sååååå attans fort!!
Och det blir värre och värre för varje år. Undrar vad det beror på, tidsuppfattnignen kanske?

Syrenen blommar för fullt och jag går och nosar på den och får nästan panikkänslor när jag ser att blommorna börjar gå ut...snart.
jag vill att tiden ska stanna upp, vill trycka på paus, och så kan den ta fart igen om fyra veckor, som om det var juni då.

Ha det gott!

Annies Blå sa...

Vad fint ni har det i stugan :). Låter som ni skulle ha haft en riktigt mysig midsommar! Hoppas din man hittad en kellogs-burk åt dej (jag fick min från CM). Kram/Annie

Galleri MochB sa...

Låter som en skön midsommarhelg! Men ännu får inte sommaren va slut för jag har ju inte ens påbörjat semestern ;O)