01 april 2008

Haparandaresa
För 2½ veckor sen var vi på en bussresa till Ikea i Haparanda. Det var skönt att komma bort lite och att få shoppa loss på Ikea! Vi hade planerat ett besök dit redan ifjol, men det blev aldrig av. Så det var kul att vi kom iväg nu. Vi fick äntligen köpa de nya badrumsmöbler i Flåren-serien som vi funderat på. Det blev ett skåp, spegelskåp och ett väggskåp. Roligt att äntligen få vettig (och fin!) förvaring i badrummet, det hade jag saknat! Men som alltid kunde man konstatera att man har mer saker än man tror... Vi hade funderat på ett nytt tvättställ i samma serie också, men det fick vi skippa eftersom den större modellen är alldeles för stor för vårt badrum med nuvarande planlösning, och den mindre modellen kom vi fram till att är för liten och opraktisk. Så tills vidare får vi nöja oss med tvättstället vi har, men förhoppningsvis kommer det att bli utbytt så småningom eftersom det är sprucket... Ett minne från pojkarna som bodde här tidigare nämligen!
Det blev en hel del annat som också följde med hem från Ikea, bla den fina kanvastavlan jag så länge suktat efter. Och flera stycken prydnadskuddar... Sambon hade lite svårt att förstå vad jag skulle med dem till! ;)

Sen bodde vi på Haparanda Stadshotell och jag måste säga att det vinner nog alla andra hotell jag bott på. Där väntade röda mattor i trapporna, fina kristallkronor, vackra festsalar, gamla fina trappräcken... Dit återvänder vi gärna! På kvällen åt vi middag i hotellets restaurang, mmm vad laxplankan jag åt var god! Frukosten följande morgon var jättegod den också... Vad slår en hotellfrukost?Innan hemfärden på eftermiddagen hann vi med mer shopping, bla vid Candy World där sambon var i sjunde himlen när han fick se drivor av jättelika 2 kg:s Toblerone... En sån skulle han absolut ha med sig hem! Sen blev det ett sista besök på Ikea innan vi satte oss i bussen och åkte hemåt, trötta och belåtna.

10 kommentarer:

Vardagstugg sa...

har aldrig bott på det hotellet men det såg himla vackert ut! Och vilka underbara lampor! Kul att få skämma bort sig lite o bara njuta, sen är ju IKEA ett stort plus :-)

Annelie

Anonym sa...

Blev tipsad om din blogg och måste naturligtvis göra ett besök!
Ser fint ut så fortsätt du bara,väntar med spänning på trädgårds inlägg men så som de såg ut hos er för en vecka sen kan de nog ta ett tag innan de blir aktuellt!
Rubia.

Kamomilla sa...

Vilket vackert hotell! Kan förstå att det blev en lyckad resa! Skulle nog vara kul med en IKEA resa, men snart har vi IKEA lite närmare oss än vad det är nu.

Meonlyster sa...

Var faktiskt riktigt roligt att vara dit på shopping. Blev bara lite förvånad och stressad då jag märkte hur mycket folk hittade dit en lördag! Hotellet var super. :)

Lilith sa...

vardagstugg> Kan rekommendera hotellet, verkligen fint! :) Alltid kul att få skämma bort sig lite, det kan behövas mellan varven!
Tack för att du tittade in! :)

Lilith sa...

Rubia> Vad roligt att du hittade hit! :)
Nu har största delen av snön smält bort, otroligt vilken skillnad på bara en vecka! Så tids nog blir det säkert trädgårdsinlägg också...

Lilith sa...

kamomilla> Lyckans ostar som kommer att ha Ikea så nära! Då är det ju mycket enklare att titta in dit, ska man åka härifrån är det ett helt projekt...

Gårdsromantik sa...

Att det var så fint på Haparanda stadshotell hade jag ingen aning om. Man kanske skulle ta en lyxhelg fri från bernen med maken där!

Helghälsning från Maud

therre sa...

IKEA haparanda besöker man rätt ofta! ;) Fast vi har ju lite närmare så det brukar inte vara fråga om övernattning på hotellet de 3 timmar det tar dit o tillbaka ;)

Candy World är himmelriket för min sambo med, jag blir mest äcklad ;)

My lovely cottage sa...

What a gorgeous chandlier, i am looking for one for the new noa noa store that has to be about that size. take care.
yvonne