31 maj 2010

Den bästa tiden

 

P5260165

Den bästa tiden på året är nu. Det är andlöst vackert med den ljusgröna grönskan, försommarblommor som blommar och alla dofter som ger en försmak av sommar. Hela sommaren ligger framför en, som ett oskrivet kapitel som väntar på att fyllas av ljusa, ljuva minnen och upplevelser. Just den här tiden av förväntan, när alla sommarens under ligger precis framför fötterna på en, är den jag älskar allra mest. Som att suga på en ljuv karamell. En karamell man aldrig vill ska ta slut!

P5260167

En bit av försommar, ett fång med häggkvistar, tog jag in tidigare i veckan. Så gott de luktade! Tyvärr förde de även med sig oönskade gäster i form av småkryp, så de blev inte alltför långvariga här inne. Istället får jag njuta av den bedövande doften där ute, åh så gott det luktar nu när häggarna står i full blom! Den doften blandad med doften av nyklippt gräs som svävade över landskapet följde oss på vår cykeltur ikväll.

P5260169

Varför har man aldrig kameran med sig när man behöver den som allra bäst? Det var en så vacker kväll när vi var ute och cyklade med hundarna, ett minne jag gärna hade förevigat när vi stannade till vid minnesmärket nere vid vattnet och njöt av den vackra kvällssolen. Jag hade kunnat sitta där hur länge som helst och bara njutit, så vackert var det. Vilken lycka att få bo på denna fina plats, med närheten till naturen och vattnet!

P5260176

Något annat att glädjas över är att vårt körsbärsträd blommar för första gången! Vilken lycka när vi kom hem förra söndagen och såg att det hade börjat blomma. Det ska bli så roligt att få egna körsbär, trots att det bara blir några stycken den här första gången.

P5260183

Ännu ett glädjeämne! Det ena äppelträdet är översållat av knoppar som håller på att slå ut, också det för första gången. Så underbart det ska bli att få alldeles egna äpplen! Våra äppelträd har klarat sig undan hararnas framfart i vinter, medan de kalasat på två av grannarnas äppelträd. Verkligen synd när det är träd som hunnit växa sig rätt stora och burit mycket frukt. Hos oss är det bara prydnadsäppelträdet som fått toppen avgnagd.

Nu när nätterna är ljusa är det svårt att komma sig i säng. Man vill bara vara uppe och njuta och insupa varje ögonblick av denna ljuva årstid!

Sist men inte minst så har jag fått en award av Susanne med bloggen Sjovillan. Tusen tack, Susanne! :)

award susanne

Awarden går ut på att man ska visa den tionde bilden i sin blogg. Oj, det blev att gå tillbaka till april 2008 då!

award blomma

Det var en bild på en påse liljor jag skulle sätta i trädgården. Tyvärr kom de aldrig upp. Så kan det gå!

Jag skickar awarden vidare till följande:

Lyckoslanten

Anelias hantverk

Lilla Monica pysslar

Galleri M och B

Moster och Jag

Rockmom

Alegni in office

Hemma hos Louise

Det ska bli spännande att se era tionde bilder!

16 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Oj tack för awarden! Ja visst är det en underbar tid nu, man skall ju helst vara ute så mycket som möjligt och bara njuta. Men som sagt kameran med, för alla dessa vackra ögonblick som inte kommer igen!
Ha en härlig dag!

Louise sa...

Visst är det en underbar tid det har du alldeles rätt i. Dofterna är underbara! tack för awarden jag ska ta o kolla upp vilken bild det blir så småningom. ha en bra fortsättning på veckan som börjat!

Kamomilla sa...

Underbara bilder!

Monica sa...

Tack, tack för awarden! :) Skall bli spännande att se vad den tionde bilden var.
Här blommar också äppelträden, men inte vårt körsbärsträd ännu. Hoppas frosten håller sig borta nu så vi får njuta av frukter i höst.

Ha det så bra i försommarfägringen!
Kram Monica

Monica sa...

Jo, annars jag glömde skriva att dendär blomman du undrar över är en Iris!

Annies Blå sa...

Hej! Ja visst är det underbart med vår! Och vad härligt med blommor i såväl äppel- som körsbärsträd! /Annie

Moster och jag sa...

Tack så jätte mycket för awarden! Skall inom en snar framtid se vilken bild som det blir.
Javisst är det en härlig tid, allt är så grönt och det doftar så gott. Jag har i kväll jobbat med blom bäddorna och skall åka till brorsans växthus och välja ut vilka sommarblommor som jag skall plantera.
Hoppas vi får njuta av lite varmare väder snart.
Ha de bra! Maj-Gun.

Sjovillan Susanne sa...

Vilken fin bild du fångat av äppelträds knopparn,vad har du för kamera?Övriga bilder är självklart fina dom med:)
Kram Susanne

Lyckoslanten sa...

Tack för awarden! Det är verkligen en härlig tid nu! Vilka härliga bilder du visar!
Fortsätt njut av det vackra!

Galleri MochB sa...

Tack för den! Skall bli kul att kolla in den tionde bilden :O) Och visst har vi en underbar tid. Såå vackert imorse när man kom körande till jobbet med all grönska och solen som sken.
Ha en bra dag!

alegni sa...

tack för awarden, vännen :)
jag bläddrade tillbaka och hittade en bild på mögelostsoppa. ska nog lägga upp den i mitt nästa inlägg...
jaaa, det är så underbart där ute nu. vackrast tycker jag det är på kvällen när solen gått ner och allt är så jämngrönt och skönt. och du har rätt, man skulle helst bara vilja sitta och insupa allt det vackra utan att gå och lägga sig.

Sabina sa...

Grattis till awarden!
Visst är det en härlig tid vi lever nu, det gäller att ta vara på varenda sekund och njuta av allt runtomkring!
Vilka fina bilder du tagit, och bilden i headern är helt ljuvlig!
Ha en bra dag i solen!
Kram Sabina

Lilja's Corner sa...

Håller med till 100 % om det du skriver om den här tiden på året! Det är så härligt.

Jag har knappt ägnat nån tid alls åt bloggande på sistone och hade missat några av dina inlägg. Va fin er bastu blev! Härligt med de handgjorda listerna och lavarna och fint med den ljusa aspen mot det svarta! Lampan utanför bastun var speciell, sån har jag aldrig sett förr!

Ha det bra i den ljuva sommartiden! :)

Bea sa...

Verkligen en underbar tid och hoppas vi hinner njuta.
Vackra bilder!
Ha en fin dag! /Bea

alegni sa...

jag har laddat ner ett gratisprogram som heter photoscape. där finns bl.a. en del trevliga filter att leka med. *rekommenderar*

Sjovillan Susanne sa...

Ja nu njuter man som bara den och hoppas att tiden stannar en stund:)
Jag har en Nikon D3000 ,objektiv 18-55,skulle vilja ha både ett mindre och större objektiv...någon gång kanske det blir antal 1000 lappar över*ler*
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram