21 maj 2010

Explosivt!

Under en veckas tid fick vi njuta av underbar sommarvärme. Det gick nästan från vinter till sommar över en natt kändes det som. Värmen och våren slog till med full kraft på en gång vilket man inte riktigt var förberedd på. Som varmast hade vi +28,3 grader, inte illa för att vara i mitten av maj! Under denna vecka fullkomligt exploderade naturen i grönska, nästan så man kunde se hur knoppar sprack och gräset grönskade. Nu är dock värmen ett minne blott, idag har det varit hela 10 grader kallare än igår, vilket verkligen känns! Förhoppningsvis återvänder värmen snart, och några frostnätter vill vi inte heller ha nu när så mycket står i knopp och blommar!

De här bilderna tog jag förra lördagen, när naturen och trädgården precis hade börjat grönska. Nu är det full sommar där ute, utom det där med värmen som övergivit oss då…

P5150004

Björkarnas mössöron är nu stora.

P5150008

Svartvinbärsbuskarna blommar nu.

P5150010

Scillorna blommar för fullt.

P5150014

Den fina ljusblå ådringen ger ett skirt och fint intryck.

P5150015

Lungörten står i full blom.

P5150018

Löjtnantshjärtats knoppar har slagit ut och nu får man njuta av de vackra hjärtformade blommorna än en gång.

P5150380

De vita narcisserna är gula i mitten när de slår ut, sen bleknar de och blir helvita. Ännu ett av naturens många under!

P5150024

Till sist en vacker solnedgång som kameran fångade under en biltur i lördags. Jag har alltid varit svag för solnedgångar!

Imorgon ska vi på bröllop. Det är en högstadiekompis till mig som ska gifta sig. Tråkigt att det varma vädret inte höll i sig, men de får säkert ett vackert bröllop ändå!

2 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Härligt med alla dessa blomster! Det har verkligen exploderat i naturen på kort tid! Önskar dig en skön helg med bröllop! ♥

Kamomilla sa...

Det var bra så länge det varade, nu blir det väl lite svalare, men så ska det väl vara i maj...