01 september 2010

Till minne av sommaren

Ja, nu är sommaren ohjälpligt över, hur gärna man än haft den kvar ett litet, litet tag till… Det känns som om den här sommaren blev extra kort eftersom sommarvärmen lät vänta på sig så ovanligt länge, och dessutom var vi bortresta just när det var som allra varmast och finast här hemma. Just i år har jag njutit extra mycket av att leva sommarliv och hade gärna fortsatt med det ett tag till. Jag saknar varma sköna stunder i solstolen med en bra tidning eller bok, härliga svalkande bad, ljumma kvällar när det gått att vara ute i shorts och topp till sena kvällen, frukost vid vår lilla frukostplats ute i solen, goda luncher och middagar när man gärna suttit kvar extra länge på uteplatsen, sköna cykelturer i kvällssolen, öppna dörrar ut mot värmen och grönskan som suddat ut gränserna mellan ute och inne… Allt det där saknar jag väldigt mycket, och det känns så vemodigt att veta att vi nu lämnat denna fina årstid bakom oss. Nästa sommar känns så långt, långt borta…

P6020317

Blommande äppelträd i början av juni. Det var första gången det blommade i år, vad glada vi blev!

P6110550

Min dröm om ett växthus av gamla fönster förverkligades. I mitten av juni var rutorna på plats och det var dags att måla.

P6130132

Vårt älskade hav!

P6130142

På stranden.

P6170592

Liljekonvaljer, min favoritblomma, hör sommaren till. Vilken ljuvlig doft de spred i rummet!

P6180617

Ingen sommar utan syrener heller!

P6220344

På cykeltur genom byn en vacker kväll strax före midsommar.

P6220352

Kvällar som den här vill man gömma i sitt minne för att kunna drömma sig tillbaka när löven fallit, regnet öser ner och höstvindarna är kalla.

P6300295

Härligt att sitta ute i solen med en fin bok, här Lantlig charm. Sista kapitlet handlade om jul och det kändes minst sagt lite udda att titta på alla vackra julbilder en varm dag i juni…

P6300301

God potatissallad till en bit grillat ute i trädgården.

P7020314

Vacker kväll i början av juli.

P7040332

Vår bröllopsdag den 4 juli firade vi bland annat med ett besök till Meteorian i Söderfjärden. Dessa gamla jordbruksredskap hänger på väggen utanför rian. Att turista i närmiljö kan vara riktigt intressant, som konstaterat vid tidigare tillfällen!

P7050009

De första tomaterna i växthuset håller på att få färg. Spännande att odla egna grönsaker och se hur det växer!

P7060026

Första gurkan från växthuset blev färdig i början av juli. Så roligt det var att få smaka på den!

P7300076

Mäktiga moln i solnedgången en kväll vid sommarparadiset.

P7300095

Himlen brinner bakom buskarna.

P7310105

Min man byggde en grillplats på stranden nedanför stugan. Perfekt att sitta där och grilla i solen, som dock lyste med sin frånvaro den här dagen.

P8070115

Stormen i början av augusti fällde ett gammalt träd alldeles intill stugan. Vilken tur att vinden kom just från det hållet så trädet inte föll på stugan!

P8120143

En dag i mitten av augusti när vi satt och åt på uteplatsen förundrades vi av att klippståndsen där bredvid var alldeles proppfulla av dessa vackra påfågelögon. Jag har aldrig sett så många fjärilar på en och samma gång förr!

P8120153

Hela 3 äpplen blev det på äppelträdet. De var 5 från början men 2 trillade av. Nu väntar vi med spänning på att få smaka de första egna äpplena!

P8130159

Varma sköna dagar och kvällar på verandan på baksidan…

P8130160

Sköna avkopplande stunder i solen tillsammans med ett litet reseminne, Bolig Pluss, som är en norsk inredningstidning som följde med hem från resan.

P8220191

Bord och bänkar fyndade på återvinningscentralen blev som nya efter att de slipats och målats vita. De fick följa med till stugan, mycket trevligare att ha på gården än de gamla tråkiga plastmöblerna!

P8260325

Fynd från Juthbackamarknaden.

P8280019

Slutet av augusti och skogen är full av lingon som väntar på att bli plockade.

P8280031

Vi hittade en ny stig i skogen som vi inte ens visste att fanns. Spännande att se vart den leder!

P8280033

Ibland får naturen verkligen till det!

P8280036

Det finns gott om svamp ute i skog och mark i år. Men just den här ska man nog låta bli att plocka… Drömmen vore att hitta ett hav av kantareller!

P8280391

Återigen dags att fira veneziaden och ta farväl av sommaren. Det kändes väldigt vemodigt och man undrade vart sommaren tagit vägen? Hur kan sommaren redan vara slut?

P8280402

Tända marschaller, raketer och brasa på stranden. Väldigt stämningsfullt.

P8280404

Antagligen sista natten i stugan för i år, nätterna börjar bli kyliga och de varma dagarna i somras när vi inte behövde elda i spisen alls på flera dagar är sedan länge förbi. Dags att bomma igen för i år och ta farväl av sommaren som varit. Se tillbaka på alla fina stunder och njuta av naturens grönska så länge den varar. Det blir en sommar nästa år också, trots att det just nu känns som en väldigt klen tröst och väldigt avlägset…

Tack för denna sommar!

14 kommentarer:

Vform sa...

Roligt att få läsa din "sommarhistoria"!
Där rymdes "allt" med!

Fina höstdagar till dig, som säkert samlar många minnen också fram mot vårkanten!

alegni sa...

åh, jag fick kalla kårar och blev nästan tårögd av din hyllning till sommaren. jag känner precis som du - hur ska man stå ut tills nästa varma period...

Anelias hantverk sa...

Så fint du har dokumenterat sommaren och så mycket som du hunnit med! Härliga bilder att ta fram när det stormar ute.
Fina soliga dagar skall vi väl ha ännu!

Lyckoslanten sa...

Oj, det var verkligen ett gudomligt och vackert bokslut av sommaren och ja... det är väl snart man börjar drömma om en ny sommar. Men nu njuter vi av vackra september! ♥

Nette Cecilia sa...

Det var ju så det var,sommaren , studsade till vid din bild från villa avslutningen o de 3 lyktorna på bordet jag hade också 3 st samma färg på mitt bord ute.Så underligt det kan va i bland

Monica sa...

Åh, jag kan inget annat än sucka... så vackert var det!
Kramar Monica

Moster och jag sa...

Vilken fin sommarberättelse med de vackra bilderna. Sommaren går alldeles för fort.
Men snart är det sommar igen.....

Vilket fint växthus ni byggt och fin skörd tycks ni också ha fått.

Den här helgen blir också vår sista helg på villan för denna sommar. snyft....
Ha det bra! Maj-Gun

Galleri MochB sa...

Vilka härliga minnen du har! Som du plockar fram då och då under vintern, så ska du se att du klarar dej tills nästa sommar ;O)

Annies Blå sa...

Oj vad fina sommarfoton! Det här blev verkligen en sommar att minnas med den värme som var :).

Kram/Annie

Fru Westman sa...

Hej!

Vilka jättefina bilder!

Ett sånt växthus drömmer jag också om! :)

Kram

Lundagård sa...

Tack för din kommentar! Oj så många härliga sommarbilder. Vilket alldeles fantastiskt växthus ni har byggt!

Lilja's Corner sa...

Va många mysiga sommarbilder. Har du hunnit få ett växthus också! Det såg jättefint ut. Jag har tomater utomhus, men dem blir det nog inget av...
Jag tycker bra om hösten också, så ännu saknar jag inte sommaren så farligt mycket. Det är så mysigt att ta på sig varma gosiga kläder och se på de vackra färgerna och känna de mustiga dofterna.

Prydnadspumpor ska ha mycket jord och mycket näring. Jag hade ett par plantor i krukor, men det blidde inte till någonting. Ljuslyktan i mitt förra inlägg köpte jag på hemtex för ett par år sen. Där är det ju helt förändrat nu, inget krimskrams alls nästan, så knappast denna lykta heller...

Intressant att se bilder från er Norgeresa. Norge ligger ganska högt uppe på min platser-att-besöka-lista, kanske nästa vår?

Tigris Predikantan sa...

Så fina bilder ... ja, de får du titta på när sommarlängtan blir för svår!
:)

Livet på Vestergård sa...

Vilken härlig bildkavalkad över din sommar!
Nu får vi istället njuta av de vackra hösten för med sig.