31 augusti 2010

Tisdagstema: Belysning

Idag är Fabrikens tema belysning. Just belysning blir aktuellt nu när kvällarna blir allt mörkare och sommarens ljusa nätter är ett minne blott.

P8260297

Den här lampan, som står på ett skåp i vardagsrummet, tycker jag väldigt mycket om. Jag har nämligen ärvt den efter min farmor så den känns lite speciell för mig. Tror den kan vara från femtiotalet eller däromkring. Skärmen har jag köpt på Ikea, jag vet inte om orginalskärmen ens fanns kvar när jag tog med mig lampan till min lägenhet i tiderna. Nu står lampan på ett skåp som jag också ärvt efter farmor och farfar, vad kan passa bättre än det?

PB070130

Kunde inte låta bli att ta med en bild jag tog i vintras på vår lyktstolpe. Lyktorna hade fått höga hattar av snö vilket gjorde att det såg extra mysigt ut när utebelysningen var tänd. Den här lyktstolpen står på framsidan av huset. Två lyktstolpar till väntar på att placeras ut i trädgården. Det kommer att bli fint när de lyser upp där ute, ljus i trädgården gör så mycket!

P8270332

Vid stugan är det stormlyktor och andra lyktor som lyser upp i mörkret på verandan och gården. De ger ett riktigt mysigt sken.

P8280353

Inne i stugan lyser fotogenlampan med sitt milda sken. Här finns ingen elektricitet så när mörkret faller tänder vi fotogenlampan över bordet och placerar ut stearinljus och värmeljus. Det skapar en speciell och mysig stämning och när man sitter där och läser i fotogenlampans sken tänker man på hur det var förr, när ingen annan belysning fanns.

Hoppas ni alla får en riktigt lysande tisdag!

5 kommentarer:

Karoleen sa...

Mängder av vackra belysningar du har hittat där. Mycket fint! Tack för välkomnandet =)

StrandviksVillan sa...

Vilket fint belysnings-inlägg!

home sweet home sa...

Hejsan! tack för din goa kommentar! fina lampor har du...roligt att ha nått man har ärvt! :-)
// Johanna

Moster och jag sa...

Så här på hösten när det mörknar är det verkligen mysigt att tända lampor.
Vi skall också förnya några stolp lampor ute, bara vi hittar de vi vill ha.

alegni sa...

vilket lysande belysningsinlägg :)
tack för gratulationerna!
kram