10 maj 2013

Hälsans Kök

Jag är med i något som heter Buzzador, vilket innebär att man får testa olika produkter för deras räkning. Det går till så att de ordnar olika kampanjer som man får anmäla sig till, och blir man sedan utvald att delta i kampanjen får man testa de berörda produkterna och buzza om dem, antingen i sociala medier (som Facebook osv), öga mot öga bland vänner och bekanta eller som nu, via bloggen. Det jag den här gången fått testa är vegetariska matprodukter från Hälsans Kök – titta gärna in på deras sida om du vill veta mer!

Det är 4 st produkter från Hälsans Kök jag testat:

Hälsans Kök

Jag kände inte alls till dessa produkter sedan tidigare, så det var spännande att få prova på något helt nytt. Den första produkten jag testade var de ovo-vegetariska bullarna.

Bullar

Dem blev jag faktiskt riktigt positivt överraskad av, tyckte de smakade nästan som vanliga köttbullar! Både smak och utseende var slående lika “riktiga” köttbullar.

Bullar 2

Serverade dem med en hemlagad rödbetssallad som passade riktigt bra till. Dessa bullar kan jag väldigt bra tänka mig att både äta igen och dessutom bjuda på åt någon som är vegetarian. Bra att lägga på minnet ifall min kompis söderifrån, som är just vegetarian, skulle hälsa på! :) Maken, som var rätt skeptisk till dessa produkter, tyckte också att bullarna gick bra att äta fast han föredrar den “riktiga” varianten.

Följande produkt att testas var de ovo-vegetariska burgarna.

Burgare

Maken grillade dem ute på grillen och vi fick till ett par riktigt skapliga hamburgare att smaska i oss.

Burgare

Också burgarna var en positiv överraskning, och påminde mycket om “riktiga” hamburgerbiffar – av “köpisvarianten”, för nog är alltid hemmagjorda biffar godast! Men kan i alla fall bra tänka mig att äta dessa burgare igen och också bjuda på dem till en vegetarisk måltid.

Schnitzel

Färsen som Buzzador föreslog man skulle köpa fanns inte där jag köpte produkterna (Prisma), så därför blev det istället ovo-vegetarisk schintzel.

Schnitzel

Den föll tyvärr dock varken mig eller maken riktigt i smaken. Det var ingen smakupplevelse helt enkelt. Kanske för att vi jämförde med riktig schnitzel, jag vet inte. Inget jag blev lockad att köpa fler gånger i alla fall.

Falafel

Fjärde och sista produkten var falafel.

Falafel

Falafeln åt vi i pitabröd med yoghurtsås enligt Hälsans Köks recept, som ni hittar här. Tyvärr föll det oss inte alls i smaken, falafeln var rätt starkt kryddad och inget vi blev lockade att köpa fler gånger heller. Kanske falafeln hade varit godare om den serverats på annat sätt, den här varianten föll oss inte alls i smaken.

Så summa summarum har dessa produkter bjudit på både positiva överraskningar och besvikelser. Vinnaren var helt klart de vegetariska bullarna, och burgarna kom på en stark andra plats. De produkterna köper jag gärna igen ifall jag ska bjuda på vegetariskt.

Bullar 3

6 kommentarer:

alegni sa...

Tänk så olika man kan tycka. :)
Jag gillar schnitzlarna bäst. Pressar man citron på dem, blir de riktigt goda. Falafeln har jag smakat en gång, och den tyckte jag också var helt okej - inte lika bra som den jag gör själv, men ändå.
Bullarna och biffarna är okej, och bra substitut för kött. Vi har alltid en del av dessa produkter i frysen (eftersom vi har en vegetarian i familjen) ifall orken att laga mat från scratch skulle tryta.

Lilith sa...

Ja, tänk så olika tycke och smak kan vara! Hade citron på schnitzeln, men tyckte ändå inte det var någon smaksensation. Har bara ätit falafel en gång tidigare, på Ikea, och deras variant tyckte jag faktiskt mycket bättre om.

Affe321 sa...

Looking tasty.

Sofia sa...

Har alltid funderat vad det här med buzzador är... Men nu fick jag det förklarat, Tack ;) Man borde kanske prova på själv :)

Anonym sa...

I like the valuable info you provіde in youг artіcles.
I'll bookmark your weblog and checҝ agɑin here regularly.

I am quitе sure I'll learn a lоt of new stuff right here!
Best of luck for the next!

Here iis my webpage - crimping tool kit

Borgmästaren sa...

Intressant sammanfattning av Hälsans kök. Är själv inte vegetarian men bjuder då och då på vegetariskt i alla fall. Brukar alltid utmana mig själv med att hitta något som mina vegetariska vänner inte upptäckt än. Lyckas ibland. Kronärtskockslasagne och panerad ost har jag fått överraska med.