23 september 2009

Vårt bröllop

 

    

   

   

   

   

   

   

Här visar jag lite bilder från vårt bröllop i juli. Både från förberedelserna med dukning kvällen före, bilder tagna vid kyrkan, bilder från festen och den sista är från hotellet inne i stan där vi tillbringade bröllosnatten. En oförglömlig dag!

Tyvärr hade vi lite otur med vädret den dagen. Det var bara +11 den dagen, brrr! Det regnade på morgonen så vi blev lite oroliga för hur det skulle gå med vår utomhusfotografering senare på förmiddagen. Som tur var höll det upp så vi hann få några bilder tagna där ute innan det började regna igen. Då packade vi in oss i fotografens bil och åkte till festplatsen där hon tog några bilder inomhus. Sen slutade det regna så vi skulle åka tillbaka till vår ursprungliga fotoplats här i byn för att ta några bilder till - fotografen tyckte det var ett så vackert ställe. Men tyvärr började det regna igen på vägen dit så då var goda råd dyra. Det slutade med att hon tog de sista bilderna av oss här hemma under vårt biltak, med grannens uthus som bakgrund! Det gäller att vara kreativ när man är fotograf, och skicklig var hon!

När vi hämtade limousinen vi skulle åka till och från kyrkan i var den inte riktigt som vi hade väntat oss. Den såg hur fin som helst ut utanpå, men där inne lämnade den en hel del övrigt att önska... Sliten och medfaren, inte alls vad man hade föreställt sig att åka i på sin bröllopsdag! Dessutom var den varken städad eller tankad som utlovats. Tycker de borde ha skött om det när de visste det var frågan om ett bröllop! Bilens insida gav oss verkligen ett gott skratt, som tur var tog vi det med en stor dos humor och skrattade åt eländet istället för att låta det förstöra vår stora dag. Men tur var det att gästerna inte såg hur limousinen såg ut på insidan, det fick vara vår lilla hemlighet! ;) Det var inte så enkelt att tanka åbäket heller, min blivande makes bror som agerade chaufför fick verkligen ta sig en funderare där. Som tur var hann vi i alla fall itid till kyrkan efter detta smärre missöde.

När vi sagt JA till varandra och kom ut från kyrkan kom solen fram, vad fint det var då! Resten av kvällen var det fint väder och allt annat gick enligt planerna. Festen hölls i ungdomsföreningens hus här i byn. Det var en fin fest och alla, speciellt vi, tyckte att lokalen var jättefin. Den hade precis blivit renoverad och stod klar veckan innan bröllopet. Det var verkligen stor skillnad när tak och väggar blivit målade och golvet var nyslipat och lackat, det var så ljust och fint där. Kändes nästan vemodigt att plocka bort alla dekorationer nästa dag... Vi kunde inte ha valt en bättre plats att ha festen på!

Så nu är det i nöd och lust som gäller... :)

14 kommentarer:

Lena sa...

Roligt att få se bilder från er stora dag!
Hoppas det blir mycket mera lust än nöd :)

alegni sa...

vad tråkigt med bilen. man tycker ju verkligen de kunde se till att ha den i skick sådana gånger. ni klagade väl?
så fina ni var. skulle gärna se lite närbilder någon vacker dag ;) o vad mysigt ni hade gjort det på uf-lokalen.
angående köksmattan så jo, plastmatta är nog toppen i köket just av de orsakerna de nämnde!

Kamomilla sa...

Tråkigt med bilen, verkligen! Vi var inte nöjda med hotellet vi, när vi gifte oss... Men man kan skratta åt det senare, tack och lov...
Fin festplats och fint utsmyckat!
Vackert brudpar!

les fifoles sa...

Thank you Lilith for your visit. I'm sad not to understand a word, but happy when I admire your pictures!

A bientôt. Anne

Lisas torp sa...

GRATTIS till att du har gift dej!!! Vilka härliga bilder från er stora dag!
...och stort TACK för din rar kommentar hos mej idag! Så glad jag blev!

Ha en härlig höstdag!
Kramar
Lisa

Lottaspace sa...

Grattis i efterskott! Ser vackert ut!

Kram, Lotta

StrandviksVillan sa...

Men se - det lyckades ju riktigt bra! Och nu fick jag en aning om varifrån du är ;)

Det jag kommer att tänka på som "misslyckat" när vi gifte oss var att släktingar varit inne i vår lägenhet och lagt knäckesmulor i sängen, ris och toapapper över golven, gömt väckarklockor som ringde mitt i natten osv... Inte snällt tycker jag!! Blev så avundsjuk då en tjej berättade att hennes mor bäddat vackert, placerat ut ljus, frukt och champagne, blommor... som överraskning åt dom!
Man får lust att hämnas nån dag! ;)

Önskar er lycka till och njut nu då ni är nygifta :)

Sea Angels sa...

Oh How very beautiful...the tables and the Church look almost Fairytale, but my favorite was the cake yummy and so romantic...
Hugs Lynn xxxx

ღ Fyra årstider sa...

Tittar in och önskar dig en skön lördag ♥ Härligt och vackert bröllop, trots bilen.
Kram Lotta

Jeanettes hus sa...

Hej Lilith,

En stor grattis kram till Er båda så här lite i efterhand.

Så vacker omramning kring ert bröllop.

Kyrkan helt underbart romantisk!

Ni hade verkligen dukat jättefint.
Din bukett var lika vacker som bruden.

Det är alltid trist när man förväntar sig något speciellt och det blir som i Ert fall med limosinen.
Ibland undrar jag hur dom som har firmor tänker?????
Borde väl vara självklart att den skulle vara tipp topp vid alla tillfälle den hyrdes ut och speciellt till ett bröllops par!

Tur att ni kan skratta åt det i efterhand. En sådan liten deltalj kan ju göra såååå stor skada.....

Min försäljning gick över förväntan.
Jag hade bara satt in en annons om den på min sida och ändå kom många hit och shoppade.
Det blev en del kvar men jag skall fixa till något av det så kanske det går att sälja på blocket eller tradera.
Nu jobbar jag med att producera saker till min Julmarknad i november.

Är på bättrings vägen men inte helt ok än. Helt slut, ingen ork.

Ha det gott
Kramisar Jeanette

Lilja's Corner sa...

Vilket mysigt bröllop, trots missödena! Fina bilder! Vi hade också ett riktigt bra bröllop för tre år sen, men samtidigt var allt runtomkring så stressig så jag ser tyvärr tillbaka på dagen med delade känslor. Skulle jag göra det igen skulle jag göra det till en enkel fest med bara de närmaste. Men jag skulle absolut inte vilja vara utan minnet från vår bröllopsdag ändå!

Bilden på kossorna var nog från Björkö. Hihi, skulle ha velat se den där skrajsna jakthunden, stackarn!

alegni sa...

det är faktiskt hur enkelt som helst att virka mormorsrutor. jag lär dig gärna om du vill. snabbt går det också, om man bortser från all den tid man kommer att få lägga ner på att fästra trådarna ;)

Hanna sa...

Vilket vackert bröllop! Grattis!!
Tråkigt med limon bara...

Japp, jag e finne... född och uppvuxen i sverige dock. Gick i finsk klass i skolan, t om 8:an... Finska är mitt modersmål, försöker även prata finska med mina barn... fast det går sämre och sämre, speciellt när dom svarar en på svenska :(

Ha d gott!
Kram Hanna

Sabina sa...

Fina bilder från ert bröllop och GRATTIS i efterskott!
Kram Sabina