18 september 2009

Sista stughelgen

Det är ett tag sen jag skrev här sist... En hel del har hunnit hända sen dess, men det blir för mycket att ta allt på en gång. I en kort version så har vi gift oss, jag har varit sjuk en hel del och fick pga det problem med min chef, vi har börjat bygga en bastu på gården, varit på bröllopsresa till Italien och så har jag blivit av med jobbet (största orsaken var högst antagligen det som hände i somras när min fd chef blev rent ut sagt förbannad på mig pga att jag blev sjukskriven... :( ). Så det har hänt både bra och dåliga saker. Jag får ta och berätta mer i så där lagom stora portioner vart efter, annars blir jag väl aldrig klar och ingen orkar läsa! :/

Tar en mjukstart med lite bilder från förra helgen, när vi var vid släktens lilla stuga för sista gången den här hösten. Besök över dagen kommer det säkert att bli fler av både under höst och vinter, men övernattning börjar det vara för kallt för nu. Vi var i alla fall glada att vädret var så pass bra att vi kunde vara där en sista gång för säsongen, att det inte hunnit bli alltför kallt och ruggigt. Det var riktigt mysigt att sitta där i stugvärmen och läsa i fotogenlampans sken!

Stugan är inte stor, men ack så uppskattad! Mysigt med lyktor på verandan när mörkret faller, och där inne sprakar brasan i spisen och ger värme inför den kommande natten.

Stormlyktan ovanför diskbordet ute på verandan lyste upp bra i mörkret.

Ingen elektricitet här inte! Här är det fotogenlampa och levande ljus som gäller!

På morgonen satt en havsörn på vårt badberg! Kom tyvärr inte närmare än så här, då blev den misstänksam och flög sin väg. Men jag fick testa zoomen på kameran och döm om vår förvåning när vi såg hur bra den zoomat in fyren som finns utanför grannstaden och som man knappt ser i vanliga fall, och klipporna som är långt ut!

Svanfamiljen var ute på en simtur i morgonsolen.


Sista morgonen... Vackert ljus på vägen till stugan!

Strax innan vi skulle åka hem på söndagskvällen kom två av dessa flygande över stranden! Kul syn faktiskt! Själv hade man inte velat vara där uppe, tänk om motorn stannar och man dimper ner...

Vill önska er alla en skön helg och en bra början på hösten!

10 kommentarer:

ღ Fyra årstider sa...

Vad mysigt med en stuga och fotogen lampa
Kram Lotta

Hanna sa...

Vad mysigt det såg ut!
Fina bilder!

Ha d gott!
Kram Hanna

Kamomilla sa...

Just så det ska vara. Ingen elektricitet utan bara mysljus.
Jag tror det var du som frågade hur jag målar?... Det är sprayfärg jag använder på allt utom mäöbler...

Ellas Inspiration sa...

Så underbart det ser ut. Förstår att det var gott att komma iväg efter allt som hänt! Grattis till bröllopet och all lycka till det nyblivna brudparet. Hipp hipp hurra!!

Kram Karin

Lilja's Corner sa...

Va roligt att du är tillbaka i bloggvärlden! Men va tråkigt med ditt jobb och att du varit sjuk. Men förhoppningsvis hittar du ett nytt jobb! Va härligt med bröllop och resa till Italien! Det landet står högt upp på min lista över länder jag vill besöka.
Er stuga ser så mysig ut. Visst är det praktiskt att ha el på stugan, men det skulle nog vara så mysigt att va utan också!
Tack för kommentaren om mina medicinlådor! Då jag stämplar försöker jag att inte doppa hela dynan i stämpelkudden utan stryker endast bokstaven mot kudden istället. Ibland använder jag det jag kallar hobbyfärg (säljs under namnet perinnemaali på clas ohlsson och Sinooperi), och då penslar jag på färgen på stämpeln med en smal pensel. Det tar lite tid men resultatet blir oftast snyggt.

Hoppas du har en bra söndag!

Bygatan sa...

Grattis till ert bröllop! Så kul! Mindre kul med jobbet...men det ordnar sig nog.

Vilka härliga naturbilder, favoriten är den med örnen och fyren!

Ha en fortsatt bra söndag, kram

alegni sa...

de är mäktiga fåglar, de där örnarna! nästsista gången vi övernattade på vår stuga cirklade sju (!) stycken ovanför våra huvuden en god stund.
roligt att du är tillbaka!

Hemma på Landet sa...

Mysigt och härligt.:-)

Himlarum sa...

Hej Lilith!
Tack för besöket hos mg!!!
Så vackra, stämningsfulla bilder du har!!! En lisa för själen att titta in här!

Kramar
Ann-Helen

ღ Fyra årstider sa...

Stort Grattis till att ni har gift er och tack för snälla ord.
Kram Lotta