21 januari 2010

Kölden är tillbaka

Nu är kölden tillbaka än en gång. Vi fick bara en liten varmare andningspaus emellan innan den återkom. Igår kväll blev det allt kallare och i morse var det –22 grader. Nu är det lite varmare och t o m solen sänder några bleka strålar ner på vår jord. Igår såg vi dessutom norrskenet! Det var länge sen jag sett det senast. Maken gick ut och försökte fota, men det blev tyvärr inget vidare eftersom vi inte äger något kamerastativ. Visst är det en mäktig syn när man ser norrskenet fara över himlen!

Tänkte att nu kunde det passa bra med ett par bilder jag tog av lyktstolpen ute på gården så länge det var så där härligt frostigt. Det var nästan som om lyktorna hade fått en lurvig pälskant på sina mössor, tyckte det såg riktigt roligt ut!

P1130332

De frostiga krusidullerna var så fina, och det såg nästan ut som om hela stolpen var luddig. Man ville nästan sträcka ut handen och känna på iskristallerna.

P1130334

I helgen blir det både frissabesök och nyårsrevy, det ser jag fram emot! Nyårsrevyerna i min gamla hemstad brukar alltid vara bra. Vad har ni för planer inför helgen? 

6 kommentarer:

Louise sa...

Hej! Så roligt att du hittade till mig och vill vara med och tävla - på det sättet hittade jag ju också hit till din blogg! :O) Håller med om att det är trevligt med flera finlandssvenska bekantskaper! Vilka fina lyktfoton du har tagit! ser litet magiskt ut. Hit kommer jag gärna igen !

Lyckoslanten sa...

En liten elev berättade att det var norrsken i går kväll och ordet kom upp på finskalektionen också. Missade det tyvärr. Jag gillar inte när det är kallare än -15... Borde nog bo söderöver! :o) Ha ett skönt veckoslut! ♥ Ann-Lis

Kamomilla sa...

Fantastisk bild!!!!

Jag ska besöka en vän i helgen, och kanske slöa så mycket jag bara kan...

Lilja's Corner sa...

Det är så fint med iskristaller, och med vintersol! Äsch att jag missade norrskenet!
Din bild med istapparna i förra inlägget fick mig att tänka på då jag var liten och vi brukade bygga isslott av istapparna som hängde från växthuset som vi bodde bredvid. Det är längesen jag sett så långa och grova istappar, men nu i vinter finns dom!

Hoppas du får en riktigt trevlig helg! Åtminstone har du ju ingredienserna :) Vi har inga planer alls inför helgen, men det var tal om att pulka om vädret är bra!

Sjovillan Susanne sa...

Hej ! Tack för dina besök blir lika glad varje gång:)Jag såg också norrskenet i går kväll det är så magiskt,tänkte också fota men tittade för länge innan jag gick in efter kameran å då var det försent Typiskt!!
På lördag ska jag ha främande och på söndag jobbar jag .
Ha en skön helg.

StrandviksVillan sa...

Hihi, visst såg dom roliga ut, lamporna!
Längesen jag varit in här... Massor med fina bilder igen! Vilket supersnyggt vitrinskåp och tv-bänk ni har i vardagsrummet! Och sovrummet kan jag tänka mig är riktigt ljust och luftigt.

Tack för din långa och fina kommentar! Det är kul ibland att skriva inlägg som gör att folk tänker efter lite... ;)

Ha en toppenhelg!
kram, Ann-Christine