19 januari 2010

Magin är bruten

Nu är en stor del av magin bruten. Utanför fönstret har vi inte längre det vackra sagolika vinterlandskap vi hade haft ända sedan jul. Frosten i träden är borta och där vinden kommit åt har en del av snön blåst ner ur träden. På mer skyddade platser, inne i skogen, är träden fortfarande snötäckta och fina, men vi hade några ganska milda dagar förra veckan när den krispiga frosten försvann och vinden också tog i på sina håll. Men nog anade vi ju att det inte kunde vara för evigt, den förtrollade stämningen där ute. Förr eller senare blir magin bruten. Vi får vara tacksamma som fick njuta av den så här länge. Skönt är det också att kölden släppte sitt grepp om oss, den höll också i sig ovanligt länge. Nu är det –8 och det är uthärdligt. Men solen har lyst med sin frånvaro de senaste dagarna, så nu får vi plocka fram minnet av alla de fina soldagar vi haft.

Här kommer några bilder jag tog hemma hos min mamma förra helgen, när det fortfarande var så där frostigt vackert.

P1090280

P1090284

Det här påminner om barndomens vintrar…

P1090285

P1090289

Granarna står höga och imponerande i sin skrud av snö.

P1090296

Januaris sol i träden får dem att lysa som guld.

P1090298

Ett tjockt snötäcke på taket och skorstenarna har fått hatt.

P1090304

Den stora björken på gården har fått guld i sin krona.

7 kommentarer:

The Secret Garden sa...

Ja här är också det där otroligt vackra borta nu. Rimfrosten har blåst av och det har blivit mycket varmare. En del buskar ligger längs marken, nedtyngda av snö, tror att jag måste försöka ruska av dem lite försiktigt så att de inte bryts. För det lär ju bli mer snö framöver, vintern är lång.

Trevlig dag!

Lyckoslanten sa...

Ja, inget varar för evigt. Nu är det vackra ett minne blott om det nu inte är så att vi får uppleva fler snötäckta träd denna vinter. Vackra bilder du visar och bra att ha det dokumenterat. Ha en bra vecka! ♥ Ann-Lis

alegni sa...

uuuunderbara vinterbilder!
nu är det inte lika vacket längre, men jag tror inte någon vinter tidigare har blivit så väldokumenterad som denna, så vi får njuta av bilderna i stället.

Galleri MochB sa...

Ja vilken tur att vi nu har alla fina magiska bilder att plocka fram :O) Papperskitet kan man beställa via tex slöjddetaljer.fi

Kamomilla sa...

Här är det rätt så vackert ännu men grenarna i tallarna brister av tyngden och på vissa ställen är det rätt så farligt att röra sig i skogen.

Åsa´s Blåbär och Mjölk sa...

Hejsan vännen!
Oj vad vackra bilder du tagit.
Här i norr har vi det fortfarande krispigt vackert...och kallt! Brrrr!!!!
Solen har varit och hälst på i några dagar. Riktigt tjusigt har det varit. Men ingen värme.
Fast vårkänslorna börjar att sjuda i kroppen måste jag säga. Allt känns mycket lättare och jag är inte lika trött längre...

Tack för kommentaren inne hos mig ang hallen. Vad kul att även ni har tankarna åt det hållet. Hoppas ni finner någon lösning på era hall. :)

Önskar dig en fin kväll!
Nu ska jag titta nedanför här och se på erat sovrum... ;)

Kramen/ Åsa.

*Ulrike* sa...

Beautiful winter photos! The fireplace definitely needs to keep burning there!