14 januari 2010

Sovrum

Här kommer lite bilder från vårt sovrum, som jag fotade i nyårshelgen. Därav ljusslingan i fönstret, som tyvärr kommer att åka ner nu. Tycker den gett ett sånt mysigt sken, men stjärnor i fönstret kanske inte känns så aktuellt längre när vi passerat tjugondag knut…

P1010063

Vi renoverade sovrummet förra vintern och jag försökte hitta några före-bilder på rummet, men hittade inga så här i all hast… De finns väl på någon CD någonstans, men den får jag leta reda på någon annan gång istället.

P1010067

De gamla tapeterna och bården i aprikos var inte direkt i min stil och dessutom var de fulla av fläckar pga att det slarvats med underarbetet. Så det fick vi göra ordentligt och de nya vita tapeterna gjorde rummet så mycket ljusare. Dessutom valde vi ett vitt laminat som vi blev mycket nöjda med. Vi funderade fram och tillbaka på om vi skulle ha ett vitt golv eller ett mörkt, vi hade nämligen sett ett väldigt snyggt laminat som skulle ha passat jättebra till tapeten. Men till sist kom vi fram till att ett vitt golv var det bästa alternativet för att bevara den ljusa luftiga känslan.

P1010068

Byrån som jag ärvt av mammas styvmoster ska så småningom målas. Edith skulle säkert bli glad om hon visste att byrån numera står i vårt sovrum!

P1010072

Rottinghyllan på väggen hade inte varit framme på många år, inte sen mina studiedagar faktiskt… Den hade inte riktigt hittat sin plats. Men i höstas sprayade jag den vit och nu finns den i sovrummet. Målningen är jag inte riktigt nöjd med, får nog måla om den till våren för färgen ville inte riktig fästa, men den får duga tills vidare.

P1010079

Kuddar kan man aldrig ha för många av!

Ja, det är här vi sover och drömmer ljuva drömmar! Ha en fin fortsättning på veckan och sov sött!

14 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Så ljust och fräscht sovrum! Jag förstår att ni drömmer ljuva drömmar ;)
Ha det bra!

alegni sa...

jag säger precis som skribenten här ovanför - ljust och fräscht, en perfekt miljö för söta drömmar :)

Lyckoslanten sa...

Tack för titten i sovrummet. Snyggt och fräscht och ljust framförallt! Sov sött! ♥ Ann-Lis

Lisas torp sa...

Tänk, vad lite färg kan göra för ett rum! Vips, så blir allt mycket större och ljusare när man håller sej till ljusa färger!
Vilken jättevackert sovrum, så rofyllt och skönt det ser ut!

Tack för hälsningen hos mej!
Kram
Lisa

Galleri MochB sa...

Mysiga kuddar i ett mysigt sovrum! Och vitt laminat lät också vackert. Tror inte jag sett det live...

Kamomilla sa...

Vad mysigt ni har det!

A sa...

Vilket ljuvligt sovrum!

Sjabbig men chic sa...

Riktigt mysigt sovrum. Ljust och varmt.

Kram Lisa

Fyra årstider ♥ Fotoblogg sa...

Vad ljust och fint ni har det/Kram Lotta

Sabina sa...

Ljust och fräscht!
Hoppas du mår bättre efter sprutan nu... jag valde att skippa den helt o hållet, hoppas det valet är rätt, men det är inte lätt att veta hur man ska göra. Barnen har åtminstone fått den!
Ha en skön helg!
Kram S.

Lilja's Corner sa...

Det ser ljust och fräscht ut och är säkert en stor förändring mot hur det såg ut förr! Gillar det nostalgiska nattygsbordet, det lägra av dem. Och så gillar jag hyllan med småsaker, det gör också mycket för känslan.

Hoppas du har en bra helg!

Meonlyster sa...

Ny säng borde vi ju nog köpa eller?

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja jag saknar också julen. Det var så fint då stjärnorna lyste så varmt där i fönstrena.
Sovrummet var verkligen så mysigt och fräscht! Där sover ni bergis gott =)

*Fniss* undra vilken idol maken var likt?

Kram Anita

*Ulrike* sa...

White lights always look so pretty. I never understand why we take them down so soon. I keep them up a lot of times, especially outside by our sitting area.