19 april 2010

Hej mitt vinterland…

 

P4180105

Igår morse vakande vi till vår fasa till en alldeles vit värld. Det hade snöat en hel del under natten och det var ett riktigt vinterland som mötte oss utanför fönstret hemma hos mamma. Usch, mer snö var väl det sista vi ville ha nu, när det mesta av snön äntligen smält bort under veckan!

P4180103

Så här ska det ju inte se ut så här långt in i april! Som tur var kom solen fram sen på eftermiddagen och smälte bort det mesta av den nyfallna snön, men när vi på kvällen åkte hem såg vi att det måste ha snöat mer sen senare på ett par ställen, bl a här hemma, för åkrar och gräsmattor täcktes av ett tunt snölager och vägen var våt. Som tur är skiner solen idag så förhoppningsvis försvinner de sista spåren av snöfallet under dagens lopp.

Förra söndagen var vi på en liten utflykt ut på vischan för att hämta hem ännu ett fynd från nätet för en billig peng. På hemvägen tog vi en extra vända på mindre vägar, genom små byar och åkerlandskap, och såg flera översvämmade åar. Vissa började nästan ha vattnet upp till husen!

P4110097

Här var det en å som svämmat långt över sina bräddar. Vattnet nådde nästan upp till vägen på sina ställen.

P4110098

Den här ladan var helt omgiven av vatten på tomten.

P4110099

P4110100

Åkrarna hade förvandlats till sjöar och ladorna till sjöbodar…

P4110101

Ån har svämmat långt över sina bräddar och bildat ett riktigt sjölandskap.

P4140317

Slutligen en bild på det senaste fyndet, som vi hämtade hem förra söndagen. Kanske jag ska låta er gissa vad det är för något? Kanske någon av er vet vad det är för en mackapär och vad den används till?

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Oj nej, inte snöö... vad hemskt att vakna en sån morfgon. och vad mycket vatten omkring er!

Den där mackapären har väl nåt med garn att göra kan jag tänka mig.

Anelias hantverk sa...

Ja så mycket snö som det varit denna vinter så måste det ju bli översvämning när den smälter. Verkar som den är envis denna vinter. Skall du börja väva då behöver du denna att snurra garnet runt till varp i vävstolen.
Ha det bra!

Lyckoslanten sa...

Visst var det trist när man vaknade till snö på söndagsmorgonen. Jag drog täcket över huvudet! Nåja, vi får ha litet tålamod.
En sådan mackapär har min mor då hon fixar till sin mattvarp! :o)

Moster och jag sa...

Usch... nu har vi nog av snön för den här vintern. Nu vill vi ha grönska och värme. Men vi får ju inte bestämma...
Jag håller med de andra om mackapären.
Ha en trevlig vecka!!