21 april 2010

Vår!

Förra veckan var jag ute med kameran och fångade små vårtecken där ute. Snön hade äntligen börjat smälta på allvar då och det var så roligt att gå ut och se vad som hänt i trädgården!

P4140226

Krokusarna har hittat upp. Länge var de begravda under en jättelik snödriva, fick be maken skotta bort en del av den för att snön skulle smälta bort så fort som möjligt så krokusarna skulle få en chans att hinna upp ur jorden. De första krokusarna jag planterade där kom nämligen inte alls upp när snön låg djup och smälte långsamt!

P4140229

Eldkorgen från C O klarade tydligen inte eldning och en vinter ute i snön så bra, för den dök upp alldeles rostig! Med andra ord var den nog inte av så bra kvalitet… Nå, fast den kanske inte är så vacker längre går det ju ändå att elda i den fortfarande.

P4140307

Den gamla fågelholken som pappa gjorde för länge sen har fått flytta hem till oss och har fått nytt tak. Nu hoppas vi att få invånare i den också! Jag ser den genom fönstret när jag sitter vid datorn och det vore roligt att få se en liten fågelfamilj flyga ut och in där!

P4140308

Tulpanerna har hittat upp ur sin vintervila. Nu har all snö som fortfarande fanns kvar där förra veckan smält bort och bladen har börjat ta form. Härligt att se livet spira än en gång!

P4140315

Körsbärskvisten ser nästan ut som en tass! Eller kanske en klöv. Vem vet vad det växer ut för djur där på kvisten så småningom!

6 kommentarer:

RockMom sa...

Härligt med vår!

Kamomilla sa...

Härliga vårtecken, tack för dina fina bilder!

Lyckoslanten sa...

Tycker det är magert med växter hos mig, så tack för dem på bild! :o)

Sjovillan Susanne sa...

Visst är det härligt med vår och allt som börjar växa och spira.
mina lökar jag satte i höstas har inte tittat fram än .....men den som väntar ...osv.Min eldkorg ser ut som din...men man får väl det man betalar för*ler*
Kram Susanne

Kamomilla sa...

Tack lilith för din gulliga hälsning hos mig! Jag blev så glad! :)

Lilja's Corner sa...

Hej på dej!
Va härligt att se vårbilder! Det börjar nog ta sig nu, fastän det går lååångsamt.
Skojig bild på körsbärskvisten :)

Hoppas du har en skön helg!