29 april 2010

Klagomål

När jag ändå är inne på klagolinjen kan jag ju börja med att klaga på detta: jag sitter här och snörvlar och hostar. Så det lär nog inte bli mycket till valborgs- eller första maj-firande för min del. Jag hade hoppats jag skulle slippa drabbas av makens förkylning, men jag åkte dit till sist i alla fall. Nu är det väl inte mycket att göra åt eländet, det är bara att låta det ha sin tid och försöka härda ut. Fast jag helst inte hade blivit förkyld just nu, när det är så mycket jag borde ha gjort i trädgården bland annat.

Somersetmöbler

Nu till det som jag egentligen skulle skriva om. När vi gifte oss ifjol fick vi bland annat dessa utemöbler i serien Somerset från Plantagen i bröllopsgåva. Denna bild är lånad från nätet. Möblerna var jättefina och passade bra på uteplatsen. Allt var frid och fröjd. Hösten kom och möblerna förvarades under vintern väl skyddade för väder och vind. När han för någon vecka sen tog fram möblerna igen blev vi alldeles förskräckta. Det kunde inte vara sant! Möblerna som vi inte haft ens ett år var alldeles förstörda.

P4240116

P4240117

P4240118

P4240119

P4240120

Färgen flagnar och spricker, och på bordet har träet böjts uppåt i kanten. Så ska utemöbler inte se ut efter mindre än ett år! Tillverkaren har gjort fel, för möblerna har nämligen inte blivit grundmålade innan de spraymålats med en färg som helt klart inte är lämpad för nordiska förhållanden. Det är verkligen dåligt, sånt borde inte få säljas! Klagomål och bilder ska skickas vidare till huvudkontoret i Sverige för vidare behandling. Och det var inte första gången de fått klagomål på möblerna heller, vi är långt ifrån de enda som drabbats av detta elände. Tydligen borde möblerna vintertid förvaras antingen I Plantagens egna skyddsöverdrag eller i varmt förråd, vilket vi inte har! Och det framgick inte heller NÅGONSTANS  när vi köpte möblerna, så då kan de inte heller kräva att de ska förvaras så. Alla har inte varma förråd att förvara sina möbler i, och hur skulle man kunna veta att de ska täckas över med överdrag till vintern heller om det ingenstans framgår klart och tydligt?! Det ska bli intressant att se hur Plantagen sköter det här ärendet, om de tar sitt ansvar. Det är verkligen inte roligt att få något man fått i bröllopsgåva förstört på det här sättet. Vi hade blivit väldigt besvikna i vilket fall som helst, men just att det är en bröllopsgåva gör att det svider extra mycket! Återkommer när vi vet mer om i frågan.

11 kommentarer:

Annies Blå sa...

Hej! Vilken trevlig blogg...Men otrevligt med utemöbler som förstörs av att inte förvaras inomhus. Vem har plats att förvara sina utemöbler i ett varmt förråd?! Hoppas att ni får ordentlig ersättning i alla fall! Nu ska jag snoka vidare här :) /Annie

Lyckoslanten sa...

Men det var värst på så fina möbler! Hoppas att det löser sig! Önskar dig en förkyldfri och skön Valborg!

Monica sa...

Nämen vilken tråkig överraskning! Hoppas ni får det upprett.
Vill i alla fall önska dig Glada Wappen!
Kramar Monica

Sjovillan Susanne sa...

Så synd på så fina utemöbler och extra tråkigt när det är en bröllops present.Krya på dig!
Kram Susanne

The Secret Garden sa...

Sorgligt med katten. Men vad otroligt gammal!!! Förstår att det känns...minst sagt.

Nu till utemöbeln. Skitdåligt! Inte kan man tillverka utemöbler som måste vinterförvaras i VÄRME! Helknäppt!!!!
Plantagen verkar ju vara lite lullig...hittade växten Blåregn...och inte sjutton funkar den i zon 6-7. Men det fanns säkert folk som köpte den, glad i hågen.

Kram.

Fransk inredning sa...

Fick tårar i ögonen när jag läste farväl till en familjemedlem...Inte det lätteste att göra Mysig blogg! Kramar Susanne

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Nä men dra mig baklänges... ja men usch så trist! Speciellt då det var en bröllopsgåva! Ja hoppas verkligen att ni får ersättning för möblerna.

Så trist att förlora en liten älskling.

Kram Anita

RockMom sa...

Men äsch då :(
Sådär skall det ju INTE få vara

StrandviksVillan sa...

Nämen! Dom där möblerna kunde ju helt enkelt inte vara gjorda för utebruk från början - kanske tillverkaren menade att man ska använda dom inomhus eller?!?!
Håller tummarna för att ni får rätt och blir ersatta!!

Kamomilla sa...

Nej men hjälp ändå... Har ni fått ersättning??

Anonym sa...

Hejsan
Googlade runt och såg ditt inlägg. Har köpt ett likadant möbelset som ser likadant ut!! Intresserad av att veta hur Plantagen tog emot ert klagomål. Jag har precis mailat in bilder på vårt set.
Mvh BIrgitta Pettersson