17 maj 2011

Tisdagstema: En kär pryl

Idag är Fabrikens tema en kär pryl. Jag har många kära prylar, saker som jag haft sen jag var liten, saker jag ärvt och saker jag fått senare i livet. Men hur skulle jag kunna välja ut ett föremål bland dem alla att presentera i dagens tema? Valet kändes ändå väldigt självklart, för dessa två föremål har en sådan djup innebörd och mening, och jag har dem alltid med mig. Min förlovningsring och min vigselring.

Ringar scapade

Tecknen på att jag och min man hör ihop. På riktigt. För alltid. Att det är vi mot världen.

Ringar 2

När vi skulle förlova oss ville vi inte ha vanliga tråkiga, släta förlovningsringar, nej, det skulle vara något lite mer speciellt. Och valet föll på dessa mönstrade ringar från Kohinoor, ett val vi inte ångrat. Jag tycker så mycket om mönstret på dem, och att de skiljer sig från mängden. Vi förlovade oss på Föglö, Åland den 20 juli 2007, och därmed står det 20.07 2007 i våra förlovningsringar – en liten finurlig tvist med datumen!

Ringar 3

Vigselringen trädde min man på mitt finger för snart 2 år sen, den 4 juli 2009. En dag att minnas för alltid. Dagen när vi blev man och hustru. Tills döden skiljer oss åt… Valet av vigselring var lätt, jag fastnade nästan direkt för Aurea från Kalevala, och den blev det. Jag ville inte ha någon stor, prålig och överdådig ring, vissa vigselringar vi såg var rent ut sagt hemska. Nej, något enkelt och stilrent skulle det vara, och jag är nöjd med mitt val. Och mannen jag fick också!

Ringar 4

Mina käraste ägodelar. Som symboler för de band jag och min man knutit. Som jag alltid bär med mig.

8 kommentarer:

RockMom sa...

Vilket fint inlägg <3

alegni sa...

fint skrivet, vännen :)

En vacker vardag sa...

När jag tänkte på veckans tema, gick också mina tankar till mina ringar. Jag är också mycket fäst vid mina och symboliken i dem. Har varsin för barnen också.

Fint skrivet! Kram

Ullis sa...

Håller helt med Ingela!
Kram!

RockMom sa...

Gjorde den bara för hand, enligt ett recept som jag hittade här: http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/
men det blev exakt så som för dig. Jätteskarp glass, som knappt går att karva ur..men gott smakade det :)

Lyckoslanten sa...

Men så fint skrivet och fina bilder på vackra ringar! ♥

Kamomilla sa...

<3 Kärleken är evig. :) Vackert skrivet lilith!

StrandviksVillan sa...

Åååh, vilket bra val av favorit!!
Verkligen vackra ringar du har.
Vi har förlovningsringar i både vanligt och vitt guld. Vid den tiden jobbade min man på guldsmedsaffär så han specialbeställde min vigselring, det är trevligt tycker jag :)
I ringen finns tre stenar och nu kan jag tänka att dom symboliserar våra tre barn.

Må så gott!
kram, Ann-Christine