02 mars 2010

Vår nya säng

Suck, vilket väder det är idag! Snön vräker ner och yr runt, det ser riktigt ogästvänligt ut där utanför fönstret. Jag är glad att jag får stanna inomhus och fortsätta att kurera min förkylning som fortfarande inte blivit mycket bättre. Jag är ömsom täppt i näsan eller så rinner det, och ögonen svämmar över och huvudet känns tungt. Oj oj…

P2190102

Det här är alltså vår nya säng, den som vi ropade in på nätauktion och hämtade hem från Åbo för några veckor sen. En sådan säng hade jag faktiskt funderat på att köpa för flera år sen, men av någon anledning blev det inte av då. Sängen lämnade dock inte mina tankar, och vi hade länge funderat på att skaffa en riktig säng med gavlar istället för bara en “madrass på ben” som vi hade tidigare. Så när den här sängen dök upp på nätet blev jag eld och lågor, den måste vi bjuda på! Maken lade i misstag ett högre bud än han till en början tänkt, och det var nog det som gjorde att ingen bjöd över oss på auktionen. Men 50 € för en hel säng var verkligen inte mycket det heller – när vi var och provade madrasser hade de en likadan sänggavel där, fast i annan färg,  som kostade 350 € – för bara EN gavel!!! Det som däremot kostade en hel del var ju förstås madrasserna, fast vi fick ett bra pris på dem. Det tog några nätter att vänja sig vid de nya madrasserna, och till en början luktade de sjukhus tyckte jag, inte särskilt trevligt… Men nu har lukten gått bort och man har vant sig vid madrasserna. Bäddmadrassen ska förresten vara bra för ryggproblem, och jag tycker faktiskt att det känns betydligt bättre i ryggen nu när jag stiger upp än det gjorde med vår gamla säng.

P2190106

Den enda nackdelen med den nya sängen är väl att det blev ganska trångt i sovrummet som är ganska litet. Det födde en tanke om att någon gång ta bort skrubben bakom sovrumsväggen och förstora ut sovrummet dit istället, för att få plats med garderober vilket vi nu saknar. Men det är ett projekt för framtiden… Brist på idéer är det i alla fall inte! Undrar om vi någonsin kommer att hinna genomföra alla idéer och planer vi har…

P2190108

Jag gillar det snirkliga mönstret på metallgavlarna. Det ger sovrummet en romantisk känsla.

P2190109

Kuddar kan man aldrig ha för många av!

Önskar er alla en skön tisdag!

15 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Det där är ju en otroligt fin säng till ett otroligt pris + madrasserna då. Grattis! ♥

Vita drömmar och choklad sa...

I den sängen kommer du nog att trivas tills förkylningen går över ;)
Jag dras oxå med en envis förkylning.
Inte så kul idag när solen skiner och det är 5 plus ute..
Vill UUUT!

Hoppas du känner dig bättre och kan vara ute, (tror det är sol i nästan hela landet..)

Kram Milla

Hvita Hjärtat sa...

Hej!

Vilken fin säng! Jag skulle också vilja ha fina sänggavlar, men sådana är nog svåra att hitta. Fin blogg du har :o)

Kram,
Jennie

Anelias hantverk sa...

Men oj så ljust och romantiskt! Jag förstår nog att man anstränger sig och åker ner till Åbo för en sådan säng.
Sov gott!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilken lyx att få sova i en ny säng! Vår påminner mer och mer om en hängmatta så snart är det dags här oxå...
Kram/ Anna

Lena sa...

Åh, den ser jättefin ut!

alegni sa...

vilken tjusig säng! den liknar precis dig, eller rättare sagt din stil :) till det priset var sängen verkligen ett fynd!

Meonlyster sa...

Men nog kostade ju resan till Åbo en del med! Men prisvärd var ju sängen ändå.

Lilja's Corner sa...

Den var jättefin den där sängen, ett riktigt fynd! Det tar alltid ett tag att sova in sig i en ny säng, va bra att den verkar vara bra för ryggen.

Härlig bild på godiset i förra inlägget. Jag blev riktigt sugen :)

Krya på dig nu!

Kamomilla sa...

verkligen värt den resan! Snyggt!

Anna-P sa...

Hej. Oj vad jobbigt att vara så där förkyld. Hoppas du kryar på dig snart. Själv har jag varit ganska skonad från förkylningar men däremot inte mina barn. Det är gansla skönt att få rensa ut och sälja och få en slant för saker man själv inte vill ha längre. Och så får man plats för nya fynd istället = ) Sängen passade jättefint med allt annat vitt. Hade en liknande sängram förut fast i svart. Har kvar sängborden som jag ska måla vita i sommar. Kommer bli mycket finare i vitt. Fina vinterbilder du tagit lite längre ner. Ha det bra/ A-P

RockMom sa...

Vilken vacker säng. Som en bakelse :)

The Secret Garden sa...

Vad roligt när man kan göra fynd så där, speciellt på saker som man har tänkt på länge och så dyker de upp, till rätt pris dessutom. Det är jättehärligt!
Och sängen är jättefin! Ser somrig ut, tänker i alla fall på sommar när jag ser den. Kanske för att jag längtar efter sommar nu! :)

Det där rosa huset ser jättegulligt ut! OCh så står det tomt! Förstår att du gillar det huset. Får hoppas att det blir till salu nån gång. HAr du försökt fråga om det är till salu? Rakt ut eller per brev?

Ha det fint!

Monica sa...

Vilket fynd ni gjort till det priset!
Jaa, vart skall vi göra av all denna snö. Nu vill vi ha vår och grönt. Hoppas du kryar på dig!
Kramar Monica

Moster och jag sa...

Ett riktigt fynd!! Sängen ser jätte fin ut Och sover gott i den gör ni säkert också.
Jaa... dessa förkylningar. Jag och många runt mig är också förkylda. Även maginflunsa härjar på. Usch!!!
Ha de bra! Maj-Gun