28 februari 2010

Det snöar… igen

Idag snöar det igen. Som om det inte skulle räcka med snö nu. Men det är i alla fall 20 grader varmare nu än vi haft de senaste veckorna, kan inte ens komma ihåg när det senast var plusgrader som vi hade igår. Lite avundsjuk blir man nog ändå när man hör av vänner nere i Europa att det redan är vår hos dem… I England blommar snödropparna för fullt, hos oss lär det nog dröja ett bra tag ännu innan något hittar upp ur snömassorna.

P2210007

Vi ställde in bastukvällen med makens bröder igår. Den enas dotter var sjuk så de tyckte det var bäst de stannade hemma, och jag var inte heller i särskilt bra skick pga min eländiga förkylning, näsa och ögon rinner och huvudet känns tungt. Så vi kom överens om att vi skjuter upp bastukvällen till en annan helg istället, när alla är pigga och krya. Det var riktigt skönt att bara få ta det lugnt igår och slippa ställa till med mat och efterrätt. Den vita kladdchokladtårtan med hallon skulle jag ha bjudit på till efterrätt. Receptet kommer från “Halv åtta hos mig”, ett av mina absoluta favoritprogram just nu, och jag provbakade en sådan förra helgen. Kunde inte motstå den eftersom jag alltid tyckt om vit choklad, och det är roligt att prova på något nytt och lite annorlunda.

P2130066

Igår var det var mycket skönare att göra som Ofelia här på bilden, kura ihop sig i soffan och bara ta det lugnt. Fast i någon liten kattsoffa vill jag förstås inte tränga ihop mig, där skulle jag inte ens få plats!

P2120006

Vi såg på film och stoppade i oss chips och choklad, mums! Godiset var slut för länge sen, men kanske det var lika bra… Det blir soffan och film idag också, bara maken kommer ner från taket där han skottar snö just nu. Ikväll ska jag kanske, om jag orkar med det, försöka kurera min förkylning i bastun med massor av eukalyptusdoft! Ha en skön söndag!

7 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Men vad skönt att kunna ta det lugnt som Ofelia när du är förkyld. Så god tårta du gjort! Jag gillar också matprogrammet i TV som jag inte vill missa någon kväll.
Ha en bra dag!

Meonlyster sa...

Det bästa med hela matprogrammet är ju Helges kommentarer. Blev en stor hop med snö framför fönstret nu.

Lyckoslanten sa...

Visst är det ovanligt med töväder. Länge sedan man fick uppleva plusgrader minsann! Det är många som står på taken idag och min man var helt slut när han hade fixat ett tak. Skönt med slappardag! :o)

Sjovillan Susanne sa...

Vad tråkigt med förkylning,här snöar det också har kommit ca:20cm
som om det inte fanns nog med snö;)
Halv åtta hos mej är även mitt favvo program.
Krya på dej/Kram !

Kamomilla sa...

Krya på dig vännen! Så trist att inte må bra...

Sjovillan Susanne sa...

Hej igen! måste berätta att efter jag läst din blogg åkte vi till svärmor på middag,gissa vad vi fick till efterätt.....
vitchokladkladdkaka från Halv åtta hos mej;)) och den var verkligen jätte god !
Tycker det va lite roligt,jag som inte ens såg det avsnittet:)

Galleri MochB sa...

Snö här också, och blött och vått! Gillade nog mer dom där 20 minusgraderna och solen :O) Låter som en skön helg. Krya på dej!