01 januari 2012

Gott nytt år 2012!

 

Gott nytt år 2012 

Hej på er, kära bloggvänner! Det var länge sedan senast, alldeles för länge, och nu har det t o m hunnit bli ett nytt år. Jag hoppas ni har det bra, och att ni haft en fin jul och att ett fantastiskt nytt år 2012 väntar på er där ute!

Det var aldrig min avsikt att försvinna från bloggvärlden så här länge, men ibland vill omständigheterna något annat… Det här har varit den absolut längsta hösten i mitt liv. I augusti började jag ett nytt jobb, ett jobb som jag smått motvilligt accepterade för att jag så starkt kände att jag ville göra något helt annat. Och det är detta jobb som sugit all ork, kraft, energi och inspiration ur mig, och kvar lämnat en trött, sliten trasa, en spillra av mitt sanna jag. Jag tror aldrig att jag varit så här trött efter något jobb förr, den ständiga stressen och pressen att man måste hinna, hinna, hinna tär på både kropp och själ. Det är inte så här jag ville att livet skulle vara. På senare tid har det börjat kännas en liten, liten aning bättre, men faktum kvarstår att det inte är något drömjobb och aldrig kommer att bli det heller. Det är inte det här jag vill göra resten av livet.

Sakta, sakta försöker jag hitta tillbaka till skaparlusten och inspirationen igen, men det är så svårt, så svårt när tiden och orken inte vill räcka till och kvällarna är försvinnande korta. Jobbar man dessutom vissa helger stjäl det av den dyrbara kvalitetstiden med nära och kära, den som betyder så mycket för mig. Jag har inte heller varit någon vidare bloggvän, och det är jag också ledsen för. De här senaste månaderna har jag inte hunnit kika in på era bloggar annat än som hastigast någon gång då och då, om ens det. Jag har på något sätt inte orkat ta till mig andras fina, välstädade och vackert inredda hem när mitt eget mest känts som ett kaos…

För några dagar sedan fick jag oväntat beskedet att mitt vikariat kommer att ta slut om en månad pga en omplacering. Det hade nog ingen väntat sig skulle ske så plötsligt, varken jag själv eller min chef, och jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta. När jag avskytt jobbet som allra mest och bara velat bort därifrån hade jag nog jublat över ett sådant besked, men jag har ändå på något konstigt sätt med tiden vant mig vid jobbet och att ha en riktig lön. Jag är nog mest besviken på att de kunde göra på det här sättet, men det är bara att acceptera och gå vidare. Jag hade ju ändå aldrig blivit lovad att jobba där i all evighet, och det skulle jag absolut inte vilja heller! Jag vet bara hur svårt det är att hitta ett nytt jobb, och suckar inför detta. Framtiden känns med ens så osäker… Men jag försöker se det nya året som en chans att gå vidare, göra något nytt, alla möjligheter är öppna! Låt 2012 bli ett alldeles fantastiskt år!

13 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att se dig här på bloggen igen. Nu hoppas jag att 2012 ska bli ett riktigt bra år för dig och att du ska hitta ett jobb som du känner att du trivs med!
Kram Kicki

Ullis sa...

Kämpa på, Camilla! Hoppas att 2012 blir ett bra år för oss alla!
Kram, ullis

Nette Cecilia sa...

Hej ,det var länge sedan ,ser att du haft en jobbig höst kan säga detsamma här,en av de jobbigaste i mitt liv .Hoppas du finner ork att se framåt det brukar nog ordna sig på något vis ,Gott nytt år till dig ,Nette

Blåbär och Mjölk sa...

Tittar in för att önska dig en god fortsättning på det nya året!!!
Massor av kramar/ Åsa.

Louise sa...

Tummarna upp för att året blir gott och att det löser sig med din arbetssituation! :)

Kamomilla sa...

Har saknat dig här, ska du veta!! Har du någonsin hört om affirmation? Många kan se det som humbug men jag har andra erfarenheter..
Helt seriöst alltså. Jag har det ju bra idag. men det kunde ha varit helt annorlunda...

Nu ska det väl bli ett bra år för dig??!! Inte sant? Kram, Kamomilla

StrandviksVillan sa...

Men hej där!

Oj då, det var lite att fundera på det där... Men mitt råd är: tänk på att ditt glas är halvfullt, inte halvtomt! Nu har du möjligheten att fylla det till brädden, med allt möjligt gott på det nya året!

Stor lycka-till-kram!
Och ett riktigt härligt nytt år til dig.
Ann-Christine

Galleri MochB sa...

Du skall se att allt kommer att ordna sig till det bästa! Jag är också ingen trevlig blogg-vän mera. Hinner inte, och inspirationen vill inte heller infinna sej... men allt har sin tid brukar jag tänka. Kram på dej
/Mia

Moster och jag sa...

Trevligt att höra från dig....har verkligen saknat dig här på bloggen. Fast jag själv inte heller orkat...hunnit med bloggen.

Ser att du verkligen har haft en tuff höst så jag hoppas verkligen att år 2012 skall medföra mycket bättre tider för dig... trots att du blir utan jobb. Kanske ett drömjobb dyker upp för dig.

Så nu hoppas vi på bättre tider och ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2012.
Kram Maj-Gun!

All The Things I Love sa...

Trevligt att du är tillbaka!

Lilja's Corner sa...

Tråkigt att höra att din höst inte varit något vidare... Nu håller jag alla tummar jag har för att ditt 2012 ska bli mycket bättre. Hoppas du hittar det du vill göra och trivs med och att du vid den här tiden nästa år har mycket mer energi och glädje!

Kram/Nina

alegni sa...

vilken överraskning att se ett inlägg från dig på listan!
vill du att jag ska vara ärlig? jag tycker det är bra att du får sluta på det där jobbet så mycket som det tärt på dig hela tiden! det finns något annat, bättre som väntar på dig runt hörnet. you just wait and see!
kram

Lyckoslanten sa...

Kris betyder ju också möjlighet! Jag har en närstående som inte trivdes med sitt jobb och sade upp sig med positiv inställning att det bara kan bli bättre. All lycka inför allt spännande och nytt! ♥