26 december 2009

Redan annandag jul…

PC240287

Nu är det redan annandag jul och snart är julen över… nästan. Men inte riktigt än! Tänk att julen går så fort, först stressar man och ställer till och sen så är julen över innan man ens hinner blinka. Veckan före jul blev av någon anledning väldigt stressig, att det ska vara samma visa varje år! Man tycker att man börjar städa och förbereda i god tid men ändå blir det bråttom på slutet. Men julen den kommer även fast man kanske inte hinner med riktigt allt man tänkt sig. Någon julbastu blev det inte för vår del som vi hade önskat. Visst hade vi kunnat inviga den redan någon dag före jul eftersom det bara är bastulavarna som fattas (och lite smådetaljer förstås, men det kommer sen vartefter), men jag tyckte min stackars utarbetade make kunde ta det lite lugnare och lämna det till efter jul istället. Vi hade ändå inte hunnit njuta så värst mycket av det första badet de sista stressiga dagarna innan jul, så då är det bättre att ta det första badet den här veckan istället, i lugn och ro. Åh vad det känns skönt att alla måsten och stressfyllda sysslor är över och vi bara får ta det lugnt och njuta av ledigheten tillsammans!

PC240290

Dessa bilder tog jag på julafton när vi var på väg norrut till mamma. Vi stannade på en rastplats för att rasta hundarna och det var så fint med de snöklädda träden och solen att jag bara måste plocka fram kameran. Så härligt det var att vi äntligen fick en riktig vit jul! Om än kall, men vackert var det. Kölden håller fortfarande i sig, just nu visar termometern på –12,6.

PC240295

På vägen var vi in och hälsade på två av mina morbröder som bor kvar här i mormors hus. Det låg så fint inbäddat i snön och påminde mig om min barndoms jular. Fast min mormor varit död i många år kommer detta alltid att vara mormors hus för mig, och det är inte mycket som ändrat sen hennes tid eller sen jag var barn. Det är lite som att stiga tillbaka i tiden när man kommer in dit, en liten bit av svunnen tid som finns kvar.

PC240297

Till vänster syns den lilla bagarstugan. Så fint det var med den nedgående solen bakom knuten!

PC240298

Det här var andra julen som pappa inte var med oss… Det kändes sorgligt, särskilt när vi tände ljus på hans grav… Men jag tror och hoppas han såg ner på oss från sin himmel och var med oss ändå! Vi hade en fin julafton tillsammans med mamma och djuren, det är roligt när t o m katterna verkar känna på sig vad det är för dag! Jag hade gärna stannat där någon dag till och bara tagit det lugnt, men redan igår eftermiddag fick vi packa in oss och alla julklappar vi fått i bilen och bege oss hemåt igen, för middagsbjudning hos svärmor stod på programmet. Det blev en trevlig kväll där också, fast det som var mindre trevligt var att det kändes som om jag höll på att bli sjuk, usch! Kände mig frusen och ruggig resten av kvällen, men idag är det bättre så kanske jag klarar mig undan med blotta förskräckelsen. För inte vill jag bli sjuk nu inte! Det räckte så bra att jag var jätteförkyld förra julen, hade precis hunnit tänka att åh vad skönt att få vara frisk den här julen! Jag får se till att dricka mycket gott julte och glögg så blir det nog bra hoppas jag. Hoppas ni haft en skön och fridfull jul, och så får jag önska en god fortsättning på julen! :)

12 kommentarer:

Kamomilla sa...

Så fina bilder!
Ja, det går allt för fort, så är det alltid. och så får man vänta ett helt år igen. :(
Men ännu idag är det lite julmagi kvar, imorgon är det definitivt över..

Lyckoslanten sa...

Fina bilder och till en del som du säger tillbaka i tiden, vilket är ovärderligt! Vi hade julbastu här, men en sak som vi inte fått till på två år är att elda i vår badtunna. Det är en upplevelse i dessa utomhustemperaturer! Ha en fortsatt skön och förhoppningsvis frisk julhelg! ♥ Ann-Lis

Vform sa...

Tack..och god fortsättning själv!
Och ha det så skönt i "nyårsbastun"!

Vilken nostalgi över korten du tagit från din mormors gamla hus!
Jättefina!

Kram V.

alegni sa...

jopp, nu börjar julen lida mot sitt slut om vi vill eller inte. du borde gå i lära hos mig, för jag julstressar aldrig...
god fortsättning på helgen!

The Secret Garden sa...

Stämningsfulla bilder. Och så tror ju jag att de som inte finns bland oss finns i alla fall på något sätt. Har varit med om så mycket "knepigt" att jag är fullt övertygad om det.
Tur att förkylningstendenserna försvann för det är ingen höjdare att vara sjuk under julen och inte kunna känna vad den goda julmaten smakar.
Trevlig fortsättning!!

Lisas torp sa...

Vilka jättevackra bilder du visar - precis så som man tänker sej riktig vinter!
Riktig vinter har vi väl här i söder också om än lite märklig - ena dagen -25 och nästa regnar det och är nollgradigt! Lite hit och dit och promenaderna blir inte av -all energi går åt till snöskottning för att ta sej fram på tomten.

Hoppas att du slapp undan sjukan och kan pigga på dej lite innan nyår!
Jo, just under julen blir det nog att man ofta tänker på de nära om inte finns med oss längre - nånstans finns de ju ändå hos oss.
Så mysigt ni ändå verkar ha haft det hos din mamma.
Tack för fin kommentar hos mej!
Ha ett riktigt gott slut på nya året!
Kramar
Lisa

Lilja's Corner sa...

Hej på dej! Hoppas du inte blev sjuk nu då!
Ja det var nog så vackert på julaftonen, riktigt idylliskt julväder. Fina bilder har du fått av det också. Det bästa med julen är traditionerna, tycker jag, och just att träffa släkten och minnas gångna jular.
Jag jobbar denna vecka, men det är ju som tur är bara fyra dagar... Tack och lov att vi har nyår och den lediga trettondagen att se fram emot :)

Lilja's Corner sa...

PS: att tvätta upp sig i bastun inför nyåret är ju minst lika bra som att göra det inför julen! :)

Sabina sa...

Härliga bilder! Kikar in för att önska dig en trevlig nyårsafton och en god start på det nya året!
Kram Sabina

Hem och Lycka sa...

Oj vad vackra bilder! Gott nytt år!

kram

Lottaspace sa...

Vilka vackra bilder! Visst stressar man ofta i onödan. I år firade vi inte jul hemma så det var inte så stressigt..

Gott nytt år också!

Kram, Lotta

Madicken sa...

Ja, oh vilka vackra bilder... och så mysigt att komma in i ett hus som ser nästan likadant ut som när man var liten!

Vad skönt att du har haft en fin jul! Jag hoppas också att du får ett underbart, nytt år!

Kramis!