18 december 2009

Trevlig helg!

Tänkte titta in som hastigast och önska er en trevlig helg. Hinner tyvärr inte titta in på era bloggar nu, för vi är på väg norrut till mamma ikväll och jag tänkte hinna med ett och annat ännu innan vi åker. Sysslolös är det ingen risk att man blir, så här före jul! Idag har jag haft fiskfabrik här hemma, har nämligen gjort två satser med fiskinläggningen som jag visade här tidigare. En del av burkarna ska åka iväg till släkten i helgen, tillsammans med julklapparna jag paketerat in idag.

Igår kväll blev jag klar med ett projekt som ska hamna i julklappssäcken, nämligen ett par mormorsrutor modell större. Det blev en kudde, så mina små mormorsrutor har det varit en liten paus med nu.

PC170279

PC170285

Den här veckan har det verkligen varit bitande kallt, nästan –23 grader som mest igår. Hu, det var verkligen kallt! Var glad att jag fick stanna inomhus och slapp gå ut i kölden. Nu är det betydligt varmare, _5,7 visar termometern. Det börjar vara en mer acceptabel temperatur! de senaste dagarna har trots kölden varit väldigt fina, med en blek decembersol som bådar gott inför nästa sommar – det sägs ju att så många soldagar i advent blir det solveckor till sommaren. Trots att det var så kallt vågade jag mig ut med kameran i förrgår, kunde inte låta bli när ljuset var så fint.

PC160243

PC160247

PC160250

Columbus har bökat i snön och är snöig om nosen. Tyvärr hann jag inte fota medan han hade ännu mer snö på nosen, det såg för roligt ut!

PC160236

De små stallyktorna ovanför dörren har kommit upp. Likadana ska pryda bastutaket också, men det har varit för kallt att sätta upp dem den här veckan.

De sista bilderna här tog jag igår, genom fönstret. Då var det alldeles för kallt för att gå ut frivilligt, hur fint det än var!

PC170263

PC170271

PC170272

Önskar er alla en riktigt fin helg! Kom ihåg att stanna upp lite emellanåt och bara njuta av dennna magiska tid så här strax före jul! :)

PC170268

7 kommentarer:

Lisas torp sa...

Så kallt ni har det och dina vackra bilder vittnar verkligen om kyla, om än vackert!

Ja, du har mycket att stå i och kuddarna blev jättefina!

Här tycker jag det är kallt - just nu -15 och massor av snö, så nog är det julstämning alltid!
Ha en härlig helg!
Kram
Lisa

Vform sa...

Skön helg till dig också...bland dina nära och kära!

Fina "kalla" bilder du tagit!
Syns faktist hur kallt det är!
Vi hade som lägst - 20!

Kamomilla sa...

Vackert!
Fint med mormorsrutedyna!!

Lyckoslanten sa...

Ja, det var så kallt så även jag fotograferade genom fönstret. Nu får vi ta vara på och njuta av dagarna före jul. De är magiska. Ha en skön fjärde advent! ♥

Lilja's Corner sa...

Mmm va härliga bilder. Önskar att jag hade fått vara ute lite mer dagtid. Fast på lunchpausen brukar vi alltid vara ut en sväng i jakt på mat ;)

Va fina kuddar! Jag tycker dom tre första varven på mormorsrutorna är roligast att virka så jag vet inte om jag skulle orka virka sådär stora rutor!

Han är nog fin er Columbus! Hoppas ni har en ritkigt fin helg uppe i norr. Här ska vi på middag med kompisgänget och förhoppningsvis orka hämta en julgran!

alegni sa...

hoppas ni har det gott där uppe i norr, men månne inte, där är alltid kul :)
fina kuddar, du har blivit en hejare på mormorsrutor nu!
fina naturbilder också - tänk att det kan vara så där vackert i "h" ;) kram

The Secret Garden sa...

Halloj!
Nuhar jag trotsat kylan. Fotade så att fingrarna höll på att ramla av...:)Och så har det hunnit bli mörk här inne i huset medan jag lagt upp bilderna på bloggen..ibland tar det sån tid det här med bloggandet att man funderar på vad man håller på med egentligen, men kul är det ju!
Ha en trevlig helg!!