10 december 2009

Decemberfunderingar

 

PC020075

Några burkar med gravad rödlöksströmming gjorde jag till lillajul. Provade receptet ifjol till jul och blev förtjust. Tyvärr hade jag då otur och fick bara tag i en liten mängd strömming, den var slut överallt i stan. Så i år ska jag vara ute i god tid och göra en ordentlig sats till jul. Min man vägrar befatta sig med allt vad fiskinläggningar och sill heter, så det mesta får jag ha för mig själv. Men som tur är har jag både en mamma och svärmor som tycker om inläggningar så ett par burkar kan jag ge bort, precis som jag gjorde nu också.

PC020093

Strömmingen passar bra till det goda morotsbrödet med havre från Svenskt Mathantverk, gärna med lite ost till! Mmm…

PC020071

Blå hyacinter har jag alltid tyckt om, de hörde till när jag var yngre. Fick alltid en av mina föräldrar till jul och även den här har jag fått av mamma.

Upptäckte något konstigt under vår resa i helgen. Ni minns kanske att jag tidigare skrev om Duvbo-köket från Ikea som inte längre fanns i sortimentet? Det konstiga var att i den svenska Ikeakatalogen fanns Duvbo med och i varuhuset i Haparanda finns köket som beställningsvara! Men inte här i Finland, hade ju dessutom kollat på nätet på både finska och svenska Ikea då i höstas och inget Duvbo… Så ska vi ha ett Duvbokök får vi antagligen beställa det från Haparanda, om det går…? Och kanske det gäller att snabba på också, ifall Duvbo skulle vara en utgående produkt… Snälla tomten, kan du stoppa ner lite pengar till ett nytt kök i julklappssäcken i år? ;)

7 kommentarer:

alegni sa...

mmm... jag älskar strömmingsinläggningar! den där låter som min lökströmming, fast jag har inget grönt i min variant. vad är det gröna du har i?
blev det någon oljelampa igår?
nä, jag såg nog inte någon zinkform lik min på blossom. måste vara fjolårsmode ;)

Åsa´s Blåbär och Mjölk sa...

Haha, jag hoppas och tror att tomten ger dig det du önskar dig!!
Men heej vännen! Nu är jag tillbaka i denna värld av bloggar. jag har saknat dig. Och alla andra. Men mitt liv har varit uppochned en stund. Nu är allt bra igen och jag håller på att hitta kraften och orken. Och här hos dig och hos andra hittar jag massor av inspiration till julen!
Dina strömmingar ser helt fantastiska ut. Vad du är duktig!
Söta burkar har du också.
Hur har du det, hur mår du i dessa adventstider?
Varm kram! / Åsa.

Lyckoslanten sa...

Hos oss skulle nog mannen ta över det där med fiskinläggningar. Men jag imponeras av att se andra lägga in och göra det vackert.
Ikea skulle nog få komma närmare fortare. har en drömbeställning där...♥

Kamomilla sa...

Vårt julbord skulle kunna bestå av nästan enbart fisk... Mums!!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojsan!!
Så kul du ville va med på min tävling!!
Så tråkigt att läsa om din far..men förstår det är ett starkt minne!!!
Så gott med strömming;)) Mums

Kramis Millan ♥

Sjabbig men chic sa...

Knepigt det där med Duvbo köket. Och mmmm vad strömmingen ser god ut! Älskar inlagd strömming!

Kram Lisa

♥ Fyra årstider sa...

Tittar in och önskar dig en riktigt skön helg ♥.
Kram Lotta