28 januari 2010

Hemma igen

Nu är jag hemma igen, efter några dagar hemma hos min mamma. Revyn i lördags var jättebra, definitivt bättre än förra årets. Om det stämmer att ett gott skratt ska förlänga livet så kommer vi att leva länge och väl efter detta! Något jag däremot gott kan hålla mig för skratt åt är min onda rygg som jag var och fick fixad i tisdags. Har nämligen begåvats med en rygg och nacke som har tendensen att hoppa ur led lite nu och då, utan att jag ens gör något särskilt. Och nu var det hög tid att få det åtgärdat… Bästa “kotknackaren” bor utanför min gamla hemstad så det är inte alldeles enkelt att ta sig dit i veckorna, så jag måste ta och passa på nu. Känner mig fortfarande lite ledbruten efter kotbehandlingen och försöker ta det lite försiktigt, men så småningom måste jag försöka börja städa lite försiktigt för på lördag får vi gäster. Och så har jag en hög med gardiner som väntar på att strykas och hängas upp också…

Hos mamma bor även dessa två katter som är viktiga medlemmar av familjen och båda två verkliga personligheter.

P1250030

Agaton är en stolt kattherre på hela 18 år. Han har varit med om ett och annat i sina dagar han… Men nu lever han ett bekvämt pensionärsliv, här ligger han i sin egen kattsoffa!

P1250060

Här ligger Ofelia och slöar på soffryggen. Hon är egentligen min katt, men fick av flera olika anledningar stanna kvar hos mina föräldrar. Lägenhetsliv tror jag inte hon skulle ha trivts med, här har hon haft hela huset med två våningar att springa runt i och busa och dessutom kattsällskap. Hon har inte riktigt fattat att hon faktiskt är en mogen kattdam på 15 år utan busar fortfarande på som om hon var en kattunge.

I lördags hade jag tur. Då knep jag det sista exemplaret! :)

P1270380

Hade precis talat om den här boken med min man en stund tidigare och undrat var jag skulle få tag på den. Hade nämligen sett att den var slutsåld i en nätbutik jag besökt några dagar tidigare. Så döm om min förvåning när jag smet in i min favoritaffär Blossom efter besöket hos min kusin frissan och där låg ett exemplar av boken! Vilken lycka! Den bara måste jag ha! Visst sved det i plånboken, men jag måste ju passa på när den bara låg där och väntade på mig. Vid kassan fick jag dessutom veta att det var sista exemplaret, så jag hade verkligen tur! Min kära man hade ju förstås lite svårt att förstå att jag förstört så mycket pengar på en bok när jag stolt kom och visade upp mitt fynd en stund senare, men det var ju inte hans pengar i alla fall. Och han kom ju själv hem med en stor anskrämlig bas till hemmabiosystemet någon dag tidigare, så han ska väl inget säga… ;)

P1270384

Nu ser jag fram emot att i lugn och ro få krypa upp i soffan med min nya fina bok och bara njuta! Vilka underbara bilder, som karameller att suga på länge, länge…

P1270387

P1270388

Borta bra men hemma bäst, heter det ju… Och visst var det skönt att komma hem och sova i vår egen säng igen! Mellan lakanen jag beställde från Ellos före jul sover man gott. Gillar lapptäcksmönstret. Det är alltid roligt med något nytt och fräscht!

P1210370

9 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Låter som en mysig utfärd! Fast inte den onda ryggen förstås. Jag har också problem med min så jag kan nästan känna hur det känns :O(
Alltid skönt med renbäddat!
Kram Mia

Kamomilla sa...

Härligt att du fick tag på ett eget exemplar! själv är jag ganska "mätt" på vitt och nött och längtar efter mera rustika saker just nu. men boken är vacker!

Lyckoslanten sa...

Trevligt! Ja revyer är förträffliga och nu önskar jag besöka min syster som bor i en stad norröver där den affär du nämner finns i större format. Boken ser frestande ut och den äger jag inte! Konstigt att man måste åka bort en stund för att moja sig något fruktansvärt när man hamnar mellan egna lakan! ;o)

Sjovillan Susanne sa...

Hej ! trevligt med en liten semester,antar att ni också fått lite snö,här har vi haft snöstorm och nu har det blivit kallt igen
-19 .Ser att du beställt sängkläderna från ellos som jag varit sugen på så snyggt,passar på att fråga dej om det är bra kvalite/skönt att sova i?
Kram Susanne

*Ulrike* sa...

Definitely love that quilt! I have been wanting to make one like that for a while.

Vitaboet sa...

Hej hej.

Haha, småfnissade lite när jag läste om ditt bok köp. Det låter väl ungefär likadant hos oss, min sambo förstår inte hur jag kan lägga ner så mkt pengar på inredning och hemma-saker...men då ursäktar jag det genom att påpeka alla hans elektriska prylar han köper, som tex baslådor, dataprylar osv, och då känns det lite bättre:), men visst e´re väl samma sak? Om dom köper det dom vill, så gör vi detsamma:).

Hoppas du haft en fin helg. Kram Camilla

Unknown sa...

Så trevligt du har haft det.
Alltid härligt att få skratta loss.

Dina lakan ser inbjudande ut.
Visst är det väl skönt att komma hem men ibland så längtar jag bara bort bort bort......


Glad för din skulla att du fick tag i den underbara boken.
Verkligen ögongodis för oss bloggisar.
Titta och njut!

Ha det gott
Kramisar Jeanette

A sa...

Man har ju alla olika syn på vad det är värt att sätta pengarna på. Och det är väl bra, iaf så länge man är överens om att man inte är ense ;-)

Blåbär och Mjölk sa...

Hej vännen! Nu är jag här igen i bloggvärden. Dagarna går så fort när man renoverar. Jag hinner inte med datorn något. Men nu så...

Oj, har Ellos så fina påslakan?!
Vill ha!!! :)

Har du varit hos mor din, vad mysigt. Det är alltid kul att komma hem till mor ett slag. Och gå på revy! Åhhh vad härligt. Jag blir lite avis på dig..hihi.
Jag älskar teater. Men min goa man är inte så förtjust i det...

Vilka söta katter! Jag älskar djur, katter och hundar. Själv har jag bara en katt kvar. Kattungarna är utflugna och hunden dog i sommras. Så... det känns lite tomt. Vi får se om vi skaffar fler?

Inge kul med nack o rygg problem.
Hoppas du blir bättre efter kotknackarens behandling. Jag själv är helt kass i bäckenet. Det hoppar ur led ganska ofta det med. Ledbanden är som gamla gummiband, som inte drar ihop sig.
Ja.. ibland vill man köpa sig en ny kropp på "Coop"! Men det finns ju ingen att köpa! Gahh!

Tack för rara kommentaren inne hos mig förut! Blir glad över dina ord.
Önskar dig fina dagar, så hörs vi snart igen! Sköt om dig vännen.
Kram / Åsa.