04 december 2009

En ny dag gryr

En krispig morgon gryr, med rimfrost i träden och 7 minusgrader. Det ser inte ut att bli någon sol idag, men det är ändå fint med frosten där ute. Maken skulle sluta tidigt idag så jag tror minsann att jag ska dra honom med ut på en promenad när han kommer hem – det känns nästan som lyx att kunna gå ut medan det är ljust så här års! Sen får han dyka in i bastun igen för en sista dust där den här veckan. Det har hänt en hel del där, mer om det nästa vecka.

Utanför fönstret har fåglarna bråda tider – både fågelbordet och fröhuset som hänger i den stora lönnen är välbesökta. Hacke Hackspett brukar också dyka upp, han fullkomligt älskar talgbollarna och börjar bli riktigt rund om magen! Ifjol fick vi t o m ransonera nötstängerna vi satte ut för att han inte skulle spricka…

PB240343

Den här ljusstaken hittade jag på vinden hemma hos mamma. Där hade den legat oanvänd länge, man kan ju inte säga att den var vacker precis… Men jag tog hem den och målade den och vips blev den som en helt ny adventsstake!

PC010029

PB290431

Dessa fina ljusmanschetter köpte jag på julmarknaden på Stundars, blev genast förtjust i dem. Och de passade riktigt bra till min nymålade adventsstake. Så här såg det ut i söndags när första ljuset var tänt.

PC010042

Dessa himmelskt goda saffransskorpor från Svenskt Mathantverk köpte jag i Stundars hantverksshop – de är försvinnande goda och smakar verkligen JUL!

PC010048

Chokladhallonen är också farligt goda… Synd bara att det är så få i asken, men det kanske är lika bra? Kan aldrig motså dem när jag ser dem utan bara måste ha en ask!

PC010055

En fint inslagen handgjord tvål blev det också på Stundars. Man vill ju knappt ta av det fina omslaget…

PC010051

Sist men inte minst, denna julpålle  köpte jag på julmarknaden inne i stan när det var julöppning. Ingela, jag tänkte på dig när jag såg dessa! ;) Kunde bara inte motså den…

PC030107

PC030121

Med dessa bilder som jag tog  genom fönstret igår, den första från sovrummet och den andra från vardagsrummet, önskar jag er en riktigt skön helg. Tidigt imorgon åker jag och maken på en liten weekend tripp till Haparanda i vårt kära grannland. Det blir naturligtvis en hel del Ikea men vi ska hinna klämma in shopping på annat håll också. Så blir det övernattning på Stadshotellet och förhoppningsvis en lika god middag som när vi var där sist. Det ska bli så skönt att komma bort lite och bara koppla av. Det var redan i våras vi bestämde att före jul åker vi på en av bussresorna dit och julhandlar och bara har mysigt på tumanhand! Ha det så bra! :)

11 kommentarer:

Liljas Corner sa...

Det låter skönt. Passa på och njut!

Va snygg ljusstaken blev! Jag tänkte ta itu med en del (spray-)målprojekt i helgen, om andan faller på.
Vet du, jag köpte samma ljusmanschetter på julmarkanden i Närpes för ett par veckor sen! Jag blev också blixtförälskad i dem.

Trevlig resa!

Liljas Corner sa...

Härliga bilder av den vackra naturen, förresten! Jag ser så fram emot att va hemma imorgon och får vara ute i ljuset. Och dom har lovat snö ♥

Kamomilla sa...

Ljusstaken blev jättefin, färg gör underverk!

Ha det så skönt på resan, det är en bra ide´att åka bort och semestra lite. Önskar jag kunde göra det samma. ha det bäst!

Anonym sa...

Lite färg gör verkligen underverk
specielt vit färg,ljusstaken blev jätte fin.
Ha en trevlig helg!

Sjovillan Susanne sa...

Fingrarna va lite snabbare än hjärnan;) (Ej anonym)

alegni sa...

vad mycket mysigt du hittade på stundars! ljusstagen blev ju jättefin i sin nya färg och skrud. jag undrar varför du tänkte på mig när du såg dalahästen ;) ;)
jag har precis messat dig i sverige. hoppas du läser meddelandet... hörs!

The Secret Garden sa...

Hejsan!
Hoppas att det blir en fin, avkopplande och spännande helg för er, det är ju då som det är som bäst. Känner själv att jag skulle vilja resa bort lite grand och det behöver inte vara långt, bara att det blir lite nya vyer. Men man "sitter ju fast" i djuren.

Ha det bra!!

Hem och Lycka sa...

Vad fin ljusstaken blev, lite färg gör alltid susen!

Vad du frestar då, sugen blir man ;-)

kram

les fifoles sa...

You live in such a beautiful place!

Have a nice Advent week! Love.

Anne

Livet på Vestergård sa...

Vilken förvandling ljusstaken gick igenom!
Vilka godsaker du hittade på Stundars. Hoppas att ni hade en bra resa!
Ha det bra!

AkH sa...

Låter skönt! Jag är gärna med i utlottningen av dina fina priser. Länkar till din blogg!
Ha en fin dag!
Anna-Karin
hemochting