09 juni 2011

Den blomstertid nu kommer…

När vi sjöng Den blomstertid nu kommer på skolans våravslutning kändes det alltid väldigt speciellt. Då visste man att NU är det sommar! Hela långa sommaren hade man framför sig. Den blomstertid har kommit i trädgården också. Syrenerna blommar och allra roligast är det att en av syrenplantorna i det som ska bli vår syrenhäck mot vägen blommar för allra första gången i år! Som vi har väntat på det.

Syren

Doften av blommande syrener är något av det ljuvligaste som finns. En doft som är så starkt förknippad med just den här tiden, när sommaren är som allra, allra bäst.

Syren närbild

Plantorna till syrenhäcken har vi grävt upp vid vårt sommarparadis, och de första plantorna torde ha blivit planterade sommaren 2007. Senare har några som inte klarat sig blivit utbytta mot nya. Sen syrenplantorna fick höstgödsel i höstas har de verkligen växt till sig och blivit buskiga och fina, så nu börjar man se att det ska bli en häck.

Blommande äppelträd

Blompremiär är det för vårt andra äppelträd också, Antonovka. Det planterades också sommaren 2007 och nu äntligen ska vi få se vad det blir för frukt! Ifjol blommade det första äppelträdet, Borgowskoje, för första gången. Det var en speciell känsla att få smaka på det första egna äpplet. Jag ser redan fram emot att få sätta tänderna i ett förhoppningsvis saftigt och gott Antonovka-äpple!

1 kommentar:

Galleri MochB sa...

Jag blir så avundsjuk ;O) Planterade också små syrenplantor ifjol, men om du menar det tar så många år innan de blommar så får jag ju vänta i evigheter... Och äppelträden vi planterade förförra hösten har hararna gnagt på så dem fick jag klippa av och nu har vi bara en stam som står rätt upp... Ingen vacker syn och knappast kommer de att växa till sej heller... Så nu förstår du kanske varför jag är avundsjuk :O)