21 juni 2011

Trädgårdsmarodör

Vi har drabbats av marodörer i trädgården. Som framför allt nattetid river i rabatterna, gräver gropar och sprätter omkring både tidningspapper och gräsklipp som jag omsorgsfullt täckt i rabatterna med.

Rabattoreda

De en gång så prydliga rabatterna ser nu mer eller mindre ut som slagfält. Först trodde vi det var sorkar, som verkar finnas i parti och minut häromkring och också har härjat hejvilt bland annat i det större stenpartiet som är helt förstört av deras gångar – där är det bara att rädda de växter vi vill ha kvar och börja om från början. Men efter att ha spionerat genom fönstren lite olika tider på dygnet har vi kommit fram till att det måste vara koltrastarna som går bärsärkagång i rabatterna i sin jakt på maskar. Hur vi ska få dem att sluta med det vet jag inte. Någon som har några tips?

Rabattoreda 2

Så här vill man ju inte att rabatterna ska se ut! Det arbete man lagt ner på att rensa och täcka rabatterna förstört. Och så säger jag bara att Gud nåde den fågel som vågar gå och röra fröna jag sått, sent omsider!!!

7 kommentarer:

Ullis sa...

Oj, nej! Månne de skulle ogilla vitlök eller chili?

Livet på Vestergård sa...

Men nej så de bär sig åt! Har faktiskt aldrig sett eller hört om att koltrastar skulle ställa till det så där.
Hoppas att du får något bra tips på hur du ska få dem att sluta!

RockMom sa...

Oj då :(
Har tyvärr inga tips..själv skulle jag vilja bli av med gässen som skiter ner vår strand....

Lyckoslanten sa...

Det var värst! Inte alls trevligt. Hoppas du får bukt med dem. Har aldrig hört eller sett, men så har jag inte lagt ner så mycket jobb på trädgården heller!
Hoppas nu att du får njuta i midsommar! ☀

Galleri MochB sa...

Kanske en fågelskrämma ;O) Skämt åsido, inte kul förstår jag. Själv har vi också någon filur som är och gnager av en viss blomma så fort den växt fram igen...

Louise sa...

Nej fy det var ingen trevlig syn! Tyvärr har jag som ännu är utan trädgård inga konkreta tips! Trevlig midsommar!

Kamomilla sa...

Nån sorts skrämmor vore väl nog kanske bra? nåt son skramlar på nåt vis? usch ett sånt elände :(