16 juni 2011

Rabarbertider

Rabarber

Nu är det rabarbertider. Det är nu som rabarbern är som allra bäst, och det bjuds på rabarber i alla de former. Paj, kräm, saft eller bara kokad med lite vatten och socker för att äta med vaniljglass – som jag lärde mig i England. Åh så gott det är, och allra helst ska det vara kvalitetsglass med riktig vanilj i, härligt krämig och vaniljprickig!

Rabarber 2

Det är hög tid att frysa in rabarber för höstens och vinterns behov också, vilket jag helt hade glömt bort förra sommaren… När jag sen kom ihåg det var det inte mycket kvar av rabarbern, men ett par påsar lyckades jag få ihop till i alla fall. I år ska jag inte vara lika glömsk! Det enda som tar emot med att frysa in är att frysen då sakta men säkert blir alldeles proppfull igen, precis när bär- och svamplagret från ifjol börjat minska mer märkbart så det blivit mer utrymme i vår lilla frys. Men det är sånt man får ta. För visst vill man ju frysa in för att kunna ta fram och njuta av sen när hösten och vintern kommer. Jag ser fram emot att efter vår köksrenovering ha en fullstor frys som rymmer massvis med bär och bakverk och annat!

1 kommentar:

alegni sa...

tror faktiskt jag ska frysa in lite råsaft av rabarber till vintern. kunde ju vara en trevlig glöggvariant sen i vinter :)