07 juni 2011

Pionstöd

Som jag nämnde tidigare gick jag på en kurs i trädgårdsinredning i våras, där vi vid två kurstillfällen fick prova på att arbeta med olika material som vide, betong, metalltråd, björkris… Jag valde att koncentrera mig på vide eftersom det var något som var helt nytt och obekant för mig. På andra kursdagen, när vi hade en hel lördag på oss, gjorde jag två stycken pionstöd i odlad vide. Det var riktigt roligt och videflätning är något jag gärna skulle syssla mer med.

P5280284

Jag kom aldrig ihåg att fota pionstöden i färdigt skick innan de sattes på plats i rabatterna… Här är det första stödet jag gjorde, som jag här satt som stöd år pionen Bowl of Beauty. Ni får bortse från ogräset som tyvärr kom med på bild – det är bortrensat nu! ;) Trots att jag tyckte jag gjorde pionstödet ganska stort har jag kunnat konstatera nu när pionen växt till sig ordentligt att det hade fått vara ännu större… Sånt är svårt att veta på förhand.

P5280286

Jag gjorde ett pionstöd till, lite mindre och av annan modell, och det är nu satt på plats som stöd åt en nyinköpt pion i min vita rabatt. Av videt som blev över gjorde jag sen här hemma ett stort växtstöd som jag ska ha till klätterväxter i en kruka. Det känns alltid lite speciellt med saker som man gjort alldeles själv!

8 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Det var ett fiffigt och stiligt stöd. Jag har gått någon kurs i videslöjd och det är så mycket man kunde göra! har missat tulpaner och annat här under senaste tiden! :o)

Systrarna Hjertén sa...

Supersnyggt! Bra gjort!

Mvh
Frida

alegni sa...

vad fina de är! är det tungt att böja till dem?

Anelias hantverk sa...

Så roligt det skulle vara att lära sig videflätning och kan man konsten så förstår jag att man själv kan göra fina saker på egen hand! Jättesnygga blomstöd du gjort!

Louise sa...

det var både snyggt och praktiskt!!

Hildas hem - Sofia sa...

Jättefint blev det. Och så är det faktiskt lite extra kul med saker man gjort själva :)

Jag önskar dig en fortsatt fin kväll!
Kram Sofia

Livet på Vestergård sa...

Jag kan tänka mig att det var intressant att jobba med vide. Det finns ju så mycket man kan göra av dem. Dina pionstöd blev ju jättefin!

Moster och jag sa...

Jätte fina pion stöd du gjort av vide. De blev riktigt fina.
Ogräset har man verkligen jobb med hela sommaren. Nu skulle jag behöva få tid för rensning.
Ha det bra i värmen.
Kram Maj-Gun!