05 juni 2011

Söndagsbilden vecka 22

Här kommer den sista söndagsbilden innan Fabriken tar sommarlov.

Tulpanhav

Det här är resultatet av alla de tulpanlökar jag planterade framför tegelmuren min man murade framför bastun i höstas. Ett riktigt tulpanhav i rött och vitt. Så småningom ska det planteras mer växter i rabatten, än så länge finns det bara några mindre spireor som vi också planterade i höstas, förutom tulpanerna. Att hålla bort ogräset med hjälp av täckodling, gräsklipp och på större ytor också tidningspapper under, har visat sig vara alldeles fenomenalt. Det ogräs som sen lyckas leta sig upp är lätt att rycka bort och man slipper stå på knä i rabatterna i timtal och rensa. På så sätt hålls rabatterna relativt ogräsfria och fina tills växterna hunnit växa till sig och sprida sig.

Tulpankollage

Här är ett urval av tulpanerna. Alla vackra på sitt sätt, och alla så olika. Så roligt det är att nu få se resultatet av alla de lökar jag grävde ner en kylig höstkväll när det började skymma och våren och sommaren kändes väldigt avlägsna. Nu är sommaren här och allt som fattas är den riktiga sommarvärmen. Fast det är ju alltid trevligare när det finns ett + framför de 14 graderna på termometern istället för – som vi så länge hade!

En skön söndag till er och ett riktigt skönt sommarlov till alla fabrikanter! Hoppas ni fortsätter titta in också under sommaren!

4 kommentarer:

En vacker vardag sa...

Vilka vackra tulpaner! Nu finns det mycket att njuta av i naturen.

Ha en skön söndagkväll! Kram

Kamomilla sa...

Fina tips här!!

Sjovillan Susanne sa...

Så vackra tulpaner och en hel rabbat dessutom.Här raktöver väntar vi också den riktiga värmen,här har det blåst mer eller mindre varje dag tyvärr.Men i dag hissar vi flaggan och firar nationaldagen .
Ha en skön vecka /Kram

♥Min Eden♥ sa...

Hej på dig!
Ja skottkärran jag... :) den är nog en helt vanlig, den skimrar lite i grönt på bilden bara.
Ha det bäst!