09 oktober 2009

Hjälp, vårt nya kök finns inte!

Ja, så är det tyvärr. Ska väl ta och förklara. Vårt kök börjar vara i behov av renovering, köksinredningen har sett sina bästa dagar och dessutom finns det alldeles för lite förvaringsutrymme och arbetsytor - planeringen har verkligen inte varit den bästa... Köksskåpen är fyllda till bristningsgränsen och vi har t o med köksattiraljer i en av garderoberna i hallen utanför köket för att de helt enkelt inte får plats någon annanstans. Vi har en längre tid drömt om just en köksrenovering så småningom, men det har varit något som skjutits på framtiden pga kostnadsfrågan. Ett nytt kök är ju inte billigt! Men så hörde vi om en familj som köpt ny köksinredning från Ikea och var jättenöjda med det. Så då väcktes tanken att kanske vi kunde satsa på ett kök därifrån också - man ser ju dessutom ofta att folk har Ikeakök i inredningstidningar så varför inte vi också? Vi fastnade för en köksinredning som hette Duvbo och efter att ha kollat på nätet kom vi fram till att det inte var helt omöjligt att så småningom slå till, när vi fått bastun klar (och på den tiden var jag ju ännu lovad jobb ett år till på samma ställe...).

Men, ve och fasa! När jag bläddrade i den nya Ikeakatalogen i höst fanns Duvbo inte där! Och inte på nätet heller. Duvbo har utgått från sortimentet. Vårt nya drömkök finns inte längre! Det kändes verkligen snopet, när vi hade bestämt oss för just det köket. Hade ju redan hunnit börja fundera på hur jag skulle inreda resten av köket för att det skulle passa färgmässigt... Nu är det bara att glömma. Vi får väl kolla på något annat Ikeakök då istället när det väl blir aktuellt, men Duvbo var ju vår stora favorit...

Bilderna på Duvbo har jag lånat från nätet.

14 kommentarer:

alegni sa...

vilken otur! det hade annars blitt ett fint kök med sådana luckor.
vi "planerar" också köksrenovering, men det stampar på stället för tillfället.
ha en skön helg!

Lena sa...

Det såg snyggt ut, va synd att det inte finns mera :(

Kamomilla sa...

Äsch äsch och äsch

Lilja's Corner sa...

Neej, va taskigt! Det är så tråkigt då man är inställd på en sak och så går det inte att få... Det såg riktigt snyggt ut det där köket.
Nää, jag blir inte alls sugen på att fara ut och resa då jag ser era Italien-bilder... ;) Jag fastnade för bilden på ravinen: hur har dom egentligen tänkt, dom som byggt huset där nere på bottnen?! :)

Femtio vita kvadrat... sa...

usch vad tråkigt... man tror ju alltid att man kan lita på IKEA i vått och torrt:( ingen som bara råkar sälja ett komplett DUVBO kök?

/Tove

alegni sa...

vår nya kamera är en nikon d3000. objektivet som kom i standardpaketet är nikons eget 18-55 mm objektiv. dessutom köpte vi ett nikonobjektiv till - 55-200 mm och ett tamrons 90 mm objektiv med macro 1:1.

Hem och Lycka sa...

Nämen neeej vilken osis! Duvbo som var så fin..

kram

Jeanettes hus sa...

Så synd!
Verkligen otur för Er att dom tagit Duvbo ur produktion.

Min syster har dessa luckor i sitt kök och det är jättefint.

Kan Ni inte tänka Er Ståt????

Den luckan har jag och är verkligen nöjd sedan man fått piffat till med små egna detaljer.

Tack för att Du lämnat en så gullig kommentar!

Kramisar Jeanette

ღ Fyra årstider sa...

Vad tråkigt..hoppas att ni hittar något nytt.
Kram Lotta

Hanna sa...

Otur!
Det där köket funderade vi oxå på när vi gjorde om köket... men då hade ikea så dåligt med olika möjligheter på skåp medmera, så det gick inte.
Vi köpte köket på 'skab selv' istället, ungefär samma prisklass som ikea, fast med mycket större utbud på olika skåp'former'. Men jag vet faktiskt inte om det företaget existerar längre ens :S Och luckorna vi valde till slut va släta, vita, med lite rundade kanter... :)
Hoppas ni hittar ett nytt drömkök!

Ja, jag brukar sälja lite allt möjligt pyssel på julmarknaden. I år blir det bla. god jul-skyltarna som jag visade tidigare.
Får nya idéer varje år :P

Ha d gott!
Kram Hanna

Lottaspace sa...

Nå men så synd.. Hoppas ni hittar något liknande fint! Undrar varför dom tagit bort ett så fint kök?

Kram, Lotta

The Secret Garden sa...

Hejsan! Vilken otur med köket, just när ni fastnat för något som ni ville ha. Typiskt.
Du undrade hur vi vinterförvarade våra koikarpar. Vi har byggt en vattentank i ett rum i ladugården, i ena hörnet. Den är på ca 2 kubik vatten. Håller runt +8 grader. När vattnet blir svalt så går koiarna in för vintertid. Deras kroppstemperatur sjunker och så ska man inte mata dem under vintern. Kroppen går liksom på halvfart. Med jämna mellanrum åker vi med en stor plasttank på släpvagnen till sjön och borrar och pumpar upp sjövatten som vi sedan skiftar inne hos fiskarna. På så sätt är vi försäkrde om att de har fräscht vatten. Och så har vi ett filter också, för säkerhts skull. Vill ju att de ska må bra, alla har sin egen personlighet och sitt eget namn. Och de kan bli väldigt gamla. Kaninen, jag har min lös inne, men han är rumsren sedan han var valp :) när han var yngre gillade han att gnaga...huga!! så jag fick gömma sladdarna. Nu är han över 11 år och gnager inte på inredningen längre. Han går på kattlåda och sover på en filt. Ibland ligger han i soffan inne i salen tillsammans med hundarna.

Ha en fin dag!

StrandviksVillan sa...

Nej men vad trist och sååå typiskt!! Hoppas ni hittar nåt annat som ni gillar istället, något av det bästa som finns är ju ett nytt kök :) Ååååh tänk att få inreda det sen!

Ha en riktigt trevlig helg!
Ann-Christine

Ylva sa...

Hej, hittade just hit. Mysig blogg! Vi har just detta kök i vår sommarstuga, och vi är verkligen nöjda med det. Verkligen synd att det inte finns i sortimentet längre (och konstigt, det är ju supersnyggt!)
/Ylva