30 november 2010

Tisdagstema: Hallen

Veckans tisdagstema väckte viss munterhet hos mig och min man häromdagen, eftersom vi kunde konstatera att vår hall definitivt faller under kategorin Shabby but NOT chic. ;) Den börjar verkligen vara i behov av renovering, tapeterna har sina skavanker och dessutom hade de förra ägarna helt annan smak än vad vi har – den färgkombinationen på tapeterna och träpanelen hade vi aldrig själva valt… Renovering av hallen kommer att bli vårt nästa projekt här i huset, och då tänker jag mig ljusa fräscha väggar för att få utrymmet så ljust som möjligt.

Hall

Vi har också funderat på att göra om hallen så den blir mer praktisk ur användarsynpunkt, som den är nu blir det väldigt trångt när två vuxna och två stora hundar ska trängas där samtidigt med skor och utekläder i flera uppsättningar. Genom dörren skymtar vardagsrummet.

Hall 2

Färggrannt så det förslår… Läste på någons blogg tidigare i höstas en beskrivning av väggfärg som passade väldigt bra in också på vår hall, nämligen korvstroganoff! Det passade verkligen mitt i prick. Behöver jag tala om att korvstroganoff är något jag föredrar att äta, och inte ha på väggarna?!

Hall 3

Det var ett stycke hund som gärna ville vara med på bilderna när jag fotade hallen. Kanske ni förstår att det blir trångt när två fyrfota invånare ivrigt svansar runt oss! Rakt fram ligger köket.

Hall 4

Hjärtlykta

Hjärta

Det var vår shabbiga men inte så chica hall. Jag ser den framför mig som den kommer att bli efter renoveringen, då kommer den att genomgå en totalomvandling. Ljusa tapeter och ljus panel. Jag skulle gärna måla panelen vit, men min man påstår att den bara skulle dra smuts till sig då… Någon som har erfarenhet av just vita träpaneler och kan berätta om det stämmer?

8 kommentarer:

Vform sa...

Hej!
Blir säkert roligt att "sätta tänderna" i hallen så småningom!
Vi håller som bäst på i vardagsrummet, men hela huset påverkas av allt bråte!
Ang. förra inlägget håller jag med dej till hundra procent ... besökte näml. båda i söndags!

Ha en bra dag!

alegni sa...

korvstroganoff är faktiskt en passande beskrivning :) men vet du vad, om du hade frågat mig vilken färg er hall är, skulle jag ha sagt något riktigt ljust. vilket sinne för detaljer jag har ;)

The Secret Garden sa...

Det är ju det som är det roliga, att ha förmågan att se hur det kan komma att se ut. Panelen sitter ju där redan "bara" att måla. Om det vita inte funkar i en hall vet jag inte.
Kom på att jag inte heller har visat några bilder från hallen. Den är grön. Tänkte när jag flyttade in att jag skulle måla om den, men nu har jag vant mig och tycker faktist att färgen är fin, den passar i hallen. Och så är det ju samma gröna färg som varit sedan 1800, men nymålad, så den får nog fortsätta att vara grön. :)

Ha det gott!

Moster och jag sa...

Renoveringsplanerna tar väl aldrig slut. Hos oss skall vi hugga i med köket i januari. Och så håller vi på med en utbyggnad.

Voffsen är så fin:)

Kamomilla sa...

Korvstroganoff var nog ett slående ord! även om jag inte tycker det är sååå farligt... Lova mig att aldrig måla om den söta turkosa möbeln- den är underbar!

Annies Blå sa...

Korvstroganoff, hihi :). Trots att det är en färg som jag inte heller skulle välja så tycker jag ändå du har lyckats piffa upp hallen bra med små detaljer.
Huruvida vit panel funkar i en hall med två hundar säger jag inget om, men i vårt hus kommer det att bli en hel del vit panel, den som städar bestämmer ;).
Kram/Annie
Ps. Jag funderar ännu över dina tvålar, var du har köpt ingredienser. Tänkte prova göra tvål före jul, skulle vara en så bra julklapp :).

Galleri MochB sa...

Men den har ju potential!! Kommer att bli jättefin sen när ni har den klar :O) Minns att jag bott i en lägenhet med knallröd köksinredning och en gång hade vi orangea våtrumstapeter i badrummet. Kändes hemskt just då men idag kan man skratta åt det ;O)

StrandviksVillan sa...

Men visst har den där hallen potential! Ser redan framför mig vitmålad panel där ;)

Ser ut som att ni har ett stort hus.