20 januari 2011

Muffinsrecept

Det frågades efter receptet på muffinsen jag visade för någon vecka sen, och det delar jag gärna med mig av! Receptet fanns i ett julnummer av Lantliv för några år sen och i just den tidningen fanns det flera bra recept som jag använder till jul. De här muffinsen blev en ny favorit.

Glaserade muffins

12-15 muffins

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

150 g rumstempererat smör eller margarin

1 dl strösocker

2 ägg

1 påse saffran

250 g grovt riven mandelmassa

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och ställ den åt sidan.

2. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp, tillsätt den rivna mandelmassan och äggen.

3. Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop allt tills det är riktigt blandat.

4. Vänd ner saffran och rör om ordentligt.

5. Fördela smeten i valfria muffinsformar nästan upp till formkanten. Grädda dem i 15-20 minuter för stora och något kortare för mindre muffins.

6. Låt svalna och garnera med lite glasyr och lingon.

Mums! Muffinsen kan naturligtvis ätas andra tider på året också, inte bara till jul. Och jag tror bestämt att dessa kommer att dyka upp på kaffebordet här i huset när det kommer gäster eller drar ihop sig till kalas!

2 kommentarer:

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det låter, och ser, verkligen himla gott ut! Lantliv har alltid så många frestande recept. Gjorde en indisk lammgryta därifrån för ett tag sedan och den blev bara så himla bra.

Hoppas du har en riktigt fin dag!

Petra / Popetotrora sa...

Tack!! Nu ska här bakas!! :-)