10 januari 2011

Toast, anyone?

Min man och jag satt vid frukostbordet en morgon och började diskutera rostat bröd. Och brödrostar. När vi rostar bröd ställer vi in brödrosten på 3 för perfekt rostade brödskivor. Men skalan på rosten går ända upp till 6. Vi undrade hur brödet skulle se ut om man rostade det på 6:an, kanske hela brödrosten skulle  brinna upp? För att testa satte vi i två brödskivor på 6:an och så här blev resultatet.

P1080207

Toast, anyone? Det här rostade brödet ser inte särskilt aptitligt ut, och man undrar om någon faktiskt vill ha så svartbränt rostat bröd? Varför går skalan på brödrosten överhuvudtaget så högt, när brödet blir så här bränt? Det är något jag inte förstår mig på, för att vara ärlig.

Rostat bröd

Nej tack, jag tror jag står över om brödet ser ut så här!

4 kommentarer:

RockMom sa...

Min 15-åriga son vill ha sina bröd precis sådär..så det är väl nån mening med det, fast jag inte heller förstår riktigt ;)

Lilja's Corner sa...

Nej, det ser ju inte så gott ut... Men jag brukar ibland sätta i frusna reissumies, utan att ta isär skivorna för att "insidan" ska bli härligt mjuk och utsidan krispig. Då kan det hända att man behöver 6:an :)

Ullis sa...

Urk! Avstår gärna från så där "välrostat" bröd.
Ha det bra, Camilla!

Moster och jag sa...

Vilka söta voffsingar ni har.

Annars så är inte det välrostade brödet alls gott.
Ha en bra helg! kram!!