22 november 2009

Äntligen sol!

Nu har solen äntligen återvänt till vår del av världen, efter en gråtrist och regnig vecka. Det var helt otroligt när solen tittade fram igår, man blev så glad! Vad vi saknat solen. Också idag är det solsken, så det blir verkligen en härlig helg!

PB210006

Vi passade på att gå på en härlig promenad i solen igår på förmiddagen. Så vackert allt blev när solen sken! Det här är nere vid vägen där hundarna brukar bada sommartid. Igår var det dock ingen som var intresserad av något dopp, 6 grader kanske inte är någon badtemperatur direkt!

PB210009

En ensam båt låg fortfarande kvar i vattnet. 

PB210010

Vilket fantastiskt ljus!  Solen kan verkligen sätta guldkant på tillvaron och naturen.

PB210014

Sen gick vi upp i skogen och där var det lika fint. Ett hav av mossa! Passade på att plocka med mig både mossa, ris och kottar att pynta med.

PB210018

Ett hav av stenar uppe på Knapulberget.  Det känns nästan bisarrt att råka på detta steniga landskap där i skogen, nästan som om någon i tiderna släpat dit alla stenar! Det är nästan lite gåtfullt hur stenarna hamnat där. Men förklaringen är att de kommit dit under istiden. Man kan ju dock undra hur det kommer sig att de lämnat där på toppen av berget och inte nedanför…

PB210025

Columbus njuter av promenaden. 

PB210030

Minttu är det inte lika lätt att fånga på bild. Här ligger hon och gnager på en käpp. Det gäller att vara snabb, för oftast börjar hon fjanta sig när kameran åker fram – vänder sig bort, rullar sig och yr runt.

Ha en riktigt skön söndag och hoppas ni också får njuta av solen! :)

10 kommentarer:

susanne sa...

Ja solen behöver vi verkligen,här börjar det dock mulna på nu.
Ang,Japansk spets och den vita pälsen så är den otroligt lättskött
pälsen är avstötande så smutsen fäster inte.Men det bästa av allt han luktar aldrig illa när han är blöt luktar han lovika vante;)
Ha det så bra!

Kamomilla sa...

Härligt med sol! Svante gillade också sin skogspromenad sådär lite extra! :)

The Secret Garden sa...

Hhihi skrattar för mig själv när jag läser om hunden som är svår att fånga med kameran. Känner igen det där..med mina labbar! :)
Ja solen var framme här igår också så jag jagade julgran. Idag har det regnat och snöat hela dagen.

He en trevlig söndagskväll!

Maria sa...

Hej Lilith!!!

Jag gillar verkligen din blogg, underbara bilder och sköna ord i dina inlägg, helt i min smak! Du skall veta att jag läser din blogg ofta men jag är så sanslöst dålig på att kommentera, det hinns inte riktigt med..

Finland, well, där har man varit mycket. Jag har jobbat på sjön, och vad det gäller Finland har det blivit många besök med Silja Line och Finnlines men även ställen som Mäntylouto, Rauma, Kotka, Kemi och det där lilla längst in i Finska Viken på gränsen till Ryssland..? Jag saknar julhandeln i Helsingfors väldigt mycket, Stokmanns speciellt men även alla små butiker och det där ljuvliga caféet på stora torget..

Jaja, kanske man kommer dit igen någon gång..

Ha det bra!

Hälsningar,
Maria

alegni sa...

underbara bilder, lilith! tänk att det kan vara så vackert den här tiden på året!

Sjabbig men chic sa...

Ja, gud vad man längtar efter solen nu. Helt sjukt mycket faktiskt. Läste i lokaltidningen att vi haft 7 soltimmar i november. Det är ju inte klokt.

kramis Lisa

Bygatan sa...

Vilka vackra naturbilder. Här hade vi det fint i lördags, sen har det bara regnat...så mörkt och trist. Har inte hunnit med någon krans än men vill ha den klar nu till advent.

Ha det gott!

Kram Lena

Lilja's Corner sa...

Åh, han ser så cool ut Columbus, och Minttu verkar va riktigt busig :) Härliga, soliga bilder! Synd att det regnar nu igen :/

Nu ska jag va nördig och berätta varför stenarna finns uppe på berget. Efter istiden låg det där området under vatten och stenarna var blandade med grus, sand och gyttja. Då landet höjdes befann de sig snart på stranden där vågorna sköljde dem rena. Då landet höjde sig ytterligare kom de så höge och högre över vattenytan. Dagens faktados ;) Jag har varit guide på Terranova - Kvarkens naturcentrum så jag har det liksom i ryggmärgen att förklara dom här sakerna och kan liksom inte låta bli...

Va synd att ni inte fick mera sålt av det du tillverkat! Jag tror folk i allmänhet är ganska dåliga att uppskatta handgjorda saker. Synd, för de har ju mycket mer själ än nån plastgrej made in taiwan!

Det var nog liv i luckan då vi va hundvakter i helgen! Tack och lov har man bara två själv :)

Huset vid ån sa...

Vilka underbara bilder du bjuder på...Ha en fortsatt bra vecka! Kram Therese

Galleri MochB sa...

Såå härliga bilder! Solen gör gott för själen :O) Nu har det regnat igen i flera dagar, men imorse såg jag faktiskt en stjärna. Det betyder väl att det inte finns några moln på himlen. Ännu är det för mörkt att se... ;O)