26 november 2009

Ett litet jultecken

 

PB110195

Även här börjar små tecken på att julen närmar sig smyga sig in. Eller ja, ut i det här fallet, för den här kransen sitter på ytterdörren. Det är snälla svärmor som varje år gör kransar av lingonris att ge till sina barn med familjer. Rishjärtat som jag köpte på en julmässa ifjol sitter i vanliga fall på dörren och välkomnar både oss och våra gäster, och det satte jag fast på kransen. det är ju en hjärtlig högtid som väntar så det tyckte jag skulle passa bra!

PB110198

Lite mossa har jag tagit in, resultatet av det visar jag en annan dag. Just nu håller jag också på att försöka piffa till en adventsljusstake som jag målade här i veckan – ska se sen vad det blir! Och i helgen är det lillajul, så lite små presenter har jag att slå in. Så tänkte jag kanske hinna göra en strömmingsinläggning att ta med när vi åker upp till mamma också. Hon tycker om fiskinläggningar precis som jag, medan min man vägrar att befatta sig med sånt… Han är ingen fiskvän, men på sistone har jag faktiskt börjat få honom att äta lite fisk ibland vilket jag är glad för. Eftersom jag själv tycker om fisk är det ju tråkigt att inte få äta det så ofta, och att göra fisk bara till mig själv blir inte av…

PB110200

På söndag  blir det traditionell julmarknad på Stundars, som är ett museiområde. Det är något jag ser fram emot! Det är så mysigt med stånden i den gammaldags miljön. Glögg och syltgris hör också till när man är där!

Ha en fin onsdag! :)

10 kommentarer:

Kamomilla sa...

Hej lilith!
Tack för att du regelbundet kikar in hos mig och lämnar så söta hälsningar!
Vilken jättefin krans och hjärtat i mitten är pricken på i:et! Snyggt som header på sidan!

Julmarknader är så kul. Här ska den vara lite annorlunda i år. En recykling marmknad med nån sorts loppis. Gissa bara vem som kommer att vara första besökaren där!!!

Sen ska jag själv till Pragsa och sälja mina betongalsetr den 12.12 och det ser jag såå fram emot!

Kamomilla sa...

Härkommer lite rättelser...
*marknad*
*Pargas*
och *betongalster* skulle det stå. Lite fööör flinka fingrar va? ;) De springer snabbare över tangenterna än hjärnan hinner tänka. ;)

The Secret Garden sa...

Ja vilken vacker krans! Jämn och fin. Jag hade plockat massor med mossa som jag lagt in i ladugården i väntan på att jag skulle få lust att göra något med den. När jag väl plockade in lite i köket på bordet så krälade det en jättespindel fram ur mossan och över min hand! Överraskningseffekten var slående..vill jag lova ! :) Och så började jag fundera på allt skit som gömmer sig där i mossan för att kanske kläckas inne i stugvärmen..Så nu är mossan tillbaka i ladugården för att saneras!!! Alltid är det nåt som inte går som det ska.

Ha en fin dag!

Susanne sa...

Hej!
Vilken fin header,skulle vilja ha en header på min blogg men jag gillar inte dessa koder,är helt off
på sånt;)
Ha det så bra!

♥ Fyra årstider sa...

Super fin krans. Härliga bilder.
Kram Lotta

alegni sa...

vilken superfin krans. det är så vackert med lingonris! jag brukar köpa min dörrkrans på kvinnornas julmässa på handelsläroverket på självständighetsdagen.
idag ska jag gå på loppis/julmarknad i smedsby (f.d. piffi). ifjol var jag för första gången på julmarknaden på stundars, men jag var ensam och det slaskade, så jag tyckte det var rätt tråkigt. struntar nog i det framöver.
ha en mysig helg, vännen.

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men vilken otroligt fin krans! Ser verkligen så välkomnade ut på din bro!

Tack så hjärtligt för att du röstade på mig ♥

Kram Anita

Sjabbig men chic sa...

Vad mysigt med julmarknad! Och dörrdekorationen blev jättefint!

Kram Lisa

Nordingården sa...

Så vackert med din svärmors krans och hjärtat!!! Usch vilken otäckning till råtta ni hade, då är min i rostig tråd bättre: ) Ha en skön helg, ska länka dig, minns inte om jag gjort det... Mari.

alegni sa...

det är faktiskt första gången jag har dekorerat med mossa ever, så jag är ju ingen expert, men jag läste att man kan vattna den, eller också låta den torka. den håller sig också som torr, men då ska man inte röra i den i onödan, för då mosas den sönder.