06 november 2009

Bastuprojekt del 2

Bastubygget går framåt, sakta men säkert. Ibland lite väl sakta känns det som, vi hade gärna sett att den var klar för bastubad redan! Men när det är bara några få timmar kvällstid man har att lägga på byggandet måste det ju få ta den tid det tar.

Nu är i alla fall utsidan så gott som klar, det är bara några bräder till trappan som fattas (bräderna tog slut mitt i trappbygget nämligen). Snart blir det att lägga takpanelen och golvet. Golv ska vi eventuellt skaffa nästa vecka – vi hade tänkt titta på golv igår kväll när det nybyggda byggvaruhuset hade öppnat, men något sådant trägolv hade de inte i lager. Synd! Nå, det finns ju andra byggvaruhus och trävaruhandlar. Det som orsakat mest huvudbry just nu är om det ska bli golvränna eller golvsil för vattnet, och hur man löser det på ett bra sätt… Det finns nämligen inga färdiga golvrännor att fås, utan är något som i så fall måste specialbeställas.

Det andra vi går och funderar på är vilken bastukamin vi ska välja. Både placering och utrymme inverkar, och så vill vi ju ha en kamin vi är nöjda med rent utseendemässigt också.

PA200567

De här lyktorna ska vi ha i bastun, både i omklädningsrummet och inne i själva bastun, för att skapa stämning… Naturligtvis ska vi ha vanliga lampor också så vi inte behöver famla i mörkret, men dem har vi inte köpt ännu. Modellerna har vi slagit fast, och utelampan är på plats liksom en nästan likadan lykta på utsidan. Dem har jag inga bilder på idag, så dem får jag visa en annan gång.

PA200576

Från vardagsrumsfönstret ser man bastun. Än finns det mycket kvar att göra, men förhoppningsvis blir det bastubad innan jul i alla fall! Eller ska vi säga som våra vänner skämtsamt sa; man behöver ju inte säga VILKEN jul bastun ska vara klar! ;)

18 kommentarer:

The Secret Garden sa...

Hejsan!
Ja jag förstår att ni vill ha klart bastun innan jul. Allting har en förmåga att liksom dra ut på tiden, här i alla fall, det kan vara den mest enkla sak...tex hade ingen skruv som passade, saken blir liggande och blir inte uppsatt där på väggen som det var tänkt, och rätt som det var har tiden gått på något underligt sätt.
Allt känns så trist just nu..måste skriva till kommunen om det här med vindkraftshelvetet och det tär så på krafterna.
Jag får pigga upp mig litet med att försöka ta lite bilder till bloggen..i novembermörkret :)

Huset vid ån sa...

Tack för din trevliga o gulliga kommentar hos mig...Blev jätteglad! vad skönt med en bastu, det är min sambos stora dröm här hemma. önskar dig en trevlig helg! Kramis Therese

Lilja's Corner sa...

Nä, det är bäst att ha gott om säkerhetsmarginal då det gäller att färdigställa stora projekt! Ni verkar ha det mesta på klart i alla fall, och det räcker ju långt! Ska bli riktigt intressant att se resultatet.
Söt pall i förra inlägget!
Ha en skön helg!

Linda sa...

Jamen visst är det,lika tycker jag när du lämnade ett litet fotspår efter dig i min blogg=)
glöm inte att kika in min webshop;)
Imorgon skall jag in till Panduro o köpa massa pyssel,är pysslig nu känner jag;)

Lilla kullan sa...

Vad härligt med en sådan bastu.:-) Kram Stina

StrandviksVillan sa...

Vi funderade faktiskt ett tag på att göra en utebastu, fastän vi har plats för en inomhus, men det ville jag göra om till tvättstuga/torkrum. Fast nu har vi nog beslutat att ha en innebastu ändå - den blir säkert färdig till (vilken som helst) jul, hehe!

Tusen tack söta du för ditt svar på mitt lite "provokativa" inlägg!!
Ingen som inte bloggar själv kan förstå vilket utbyte man har av det.
*Kastar en slängpuss*

Ha en mysig helg!

Viola sa...

Det där ser jag fram emot att få se färdigt, ha en skön helg, kram

Meonlyster sa...

Hehe. Roligt att läsa din blogg idag.
Spikade dit trappbrädena idag. OCh sen senare läste jag din blogg att de fattades! Nu är de iallfall på plats! Golvet fortsätter vi med nu som nästa!

Kamomilla sa...

Det tog fem år för oss att få huset inflyttningsklart... Två somrar såg vi fram emot att få flytta in efterföljande jul men lyckades först på den tredje...
Ert projekt är väl i alla fall inom hoppfulla ramar? :)
Det blir nog bra!!!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs!!
Mycket att stå i..hoppas n hinner klart..så klart det vore mysigt att premiärbasta till jul!!!
Lycka till!!!

Ha en skön helg!!
Kramis Millan ♥

ღ Fyra årstider sa...

Tittar in och önskar dig en skön helg. Lycka till med bastun.
Kram Lotta

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja men så härligt med en bastu! Hihi nog för att jag alltid är den som sitter på den lägsta laven annars svimmar jag.

Lyktorna kommer bli superfina där!

Kram Anita

Nordingården sa...

Vilken mysig blogg och Dumlemuffins, jäklar anamma så gott det lät!!! Bastu, mmm mysigt nu i vinter... Trevlig helg. Mari.

les fifoles sa...

It looks always nice when you have many same things!

Have a nice week! Anne

Sjabbig men chic sa...

Vad mysigt med bastun. Jag förstår att du längtar tills det är klart. Jag är inte så där jätteförtjust i att basta men det är alla runt ikring mig.Jag har förmodligen fel på någon gen eller något sånt.

Kramis Lisa

Galleri MochB sa...

Så mysigt det låter med julbastu :O)

Huset på landet sa...

Ja, bastubyggande är ett projekt som brukar dra ut på tiden ;). Vår bastu hemma saknar fortfarande (då vi bott här 8 år) bastukamin hiihi.
Jag tror att ni blir färdiga före oss ;).

Lantligt i stan sa...

Vad härligt med en bastu! Det är något som jag verkligen saknar! Speciellt den här tiden på året då man ständigt är lite frusen. Ni har allt något att se fram emot!
Kram Anki