12 november 2009

Hälsningar från virkhörnan!

Tro det eller ej, men jag, som inte virkat på år och dag (antagligen inte sen jag gick i lågstadiet…) och aldrig varit särskilt bra på det här med virkning heller, har gett mig på att börja virka! Och inte är det någon liten enkel grytlapp jag börjat på heller, utan en hel… MORMORSPLÄD!!! Återstår att se om jag tagit mig vatten över huvudet där… Nej, hittills har det gått riktigt bra faktiskt, Ingela med bloggen alegni in office, som själv nyligen virkat en mormorspläd, var så snäll och visade mig hur jag skulle bära mig åt (var nog säkert en ganska hopplös elev de första varven misstänker jag! Höll virknålen fel, tog garnet från fel håll osv…). Och dessutom var hon med som smakråd när jag köpte garn till mitt virkprojekt. Tusen tack Ingela, utan dig hade jag aldrig kommit igång! :)

När jag väl kom på knixet började det gå riktigt skapligt, det här att virka. Det har hunnit bli ett antal mormorsrutor vid det här laget, men det tar nog länge innan jag får ihop till en hel pläd… snabbheten tar det nog ett tag att öva upp. Jag återkommer om sisådär 10 år och visar den färdiga pläden, haha! ;D

PB100189

Man måste ju ha lite utmaningar i livet ibland, eller hur? ;)

PB100194

Problemet med virkandet är bara att det är så roligt att jag knappt får något annat gjort… Nästa veckoslut är det loppis igen och jag har en hel del att fixa tills dess, men jag har bara så svårt att slita mig från soffhörnan där jag sitter och virkar…

8 kommentarer:

alegni sa...

åhhhh, lilith! vad fina rutorna ser ut! vi valde nog fina färger till din pläd :) jämna och fina ser de också ut - bra jobbat!
jo, det var den minsta burken jag bytte ut, för locket gick inte att stänga ordentligt på den. tur att de hade en burk kvar i affären, annars hade nog tant ingela blitt ännu surare ;)
ha det gott och stressa inte med virkningen så du får nackont!
kram

Huset vid ån sa...

Tack för din gulliga kommentar hos mig. vad duktig du är som virkar...Blir ju jättefint! Kramis Therese

Lena sa...

Det ser ut att bli fint!
Mormorsrutor är praktiskt, det är liksom många många små projekt i ett. Och den där känslan att få avsluta ett projekt (om det sen bara handlar om en lapp) gillar man ju!

alegni sa...

förresten, jag kollade mitt kontoutdrag idag och kunde konstatera att det kostade 11,70 att betala den där tidningsprenumerationen. själva tidningen kostade 14,90, så det blev nästan dubbelt upp :(

Sjabbig men chic sa...

Jag kommenterar från jobbet nu eftersom det inte funkar hemifrån. Det beror på den vackra snön i din blogg.;)
Hur som helst så tycker jag att du är jätteduktig som virkar. Jag får nästan ett frispel bara jag tänker på att virka så jag är djupt imponerad.

Kramis Lisa

iNGMARIE sa...

kOMMER IHÅG EN EPISOD NÄR JAG JOBBADE NATT MED EN ÄLDRE SKÖTERSKA,HON LÄRDE MIG VIRKA BOHUSSTJÄRNOR....O JAG VIRKADE 103 ST DEN NATTEN!HAR INTE VIRKAT SEN DESS...

MEN KUL HADE VI...HA DET GÖTT!

Kamomilla sa...

Jämna och fina!! Du var en duktig elev! och alegni är säkert en bra lärare! :)

Huset på landet sa...

Vilka härliga färger, kommer att bli en jättefin pläd! Å så trevligt med privatlektioner, det skulle jag behöva också ;).
Hoppas du får en fin helg!