20 februari 2010

I´m in love!

Ja, det är just vad jag blev härom kvällen… Och det i något väldigt materiellt. De som läst om vårt bastuprojekt vet att det på platsen där bastun nu står fanns en gammal lada som plockades ner. Vi har funderat fram och tillbaka på om vi ska sätta upp den igen nu till sommaren eller inte. För ett förråd behöver vi – tidigare användes den bara av hundarna som hade tillgång till den från den gamla hundhagen. Sätter vi upp ladan nu skulle den bara användas som förråd. Visst vore det fint att bevara den gamla ladan, men dessvärre kunde min man konstatera att den inte var i så bra skick längre, bl a har flera stockar murknat och måste bytas ut, det ska vara nytt tak och ny dörr. Vill vi lägga ner så mycket jobb och pengar på den gamla ladan, som tyvärr har sett sina bästa dagar, eller skaffa ett nytt förråd av något slag istället? Därför satt vi härom kvällen för skojs skull och kollade utbudet av nya förråd på nätet. Och det var då det hände. Det var kärlek vid första ögonkastet. Föremålet för min förälskelse är en förrådsbyggnad med loft. Visste genast att DEN vill jag ha! Det kändes rätt på samma sätt som när vi visste att det var just en SÅN bastu vi skulle ha när vi såg förlagan till vår egen bastu på en mässa. Förrådet vore helt perfekt! Där nere skulle trädgårdsredskap, utemöbler, ved och makens snickeriutrymme få plats, och där uppe skulle jag få husera med hobbyrum och vävstol plus ett gästrum om man så vill. Bättre kunde det inte bli!

parraluhti

Så här ser förrådet ut, bilden lånad från tillverkarens sida på nätet. Vårt nuvarande förråd är inte så vidare snyggt och eftersom den ursprungliga ägaren, som byggt förrådet på 70-talet, slarvat med grunden, så har tjälen förstört golvet inne i förrådet. Nu i vinter när det varit så kallt har det blivit en stor grop mitt i golvet. Dessutom är det inte så stort heller när det är mycket som ska rymmas in där, inklusive cyklar. Min man föll dessutom för ett biltak/garage från samma ställe, och visst skulle ett sånt passa mycket bättre här än det nuvarande biltaket som är ihopbyggt med förrådet!

autokatos

Det finns möjlighet att få biltaket med både port och mellanvägg, så då skulle andra halvan kunna användas som förråd. Så praktiskt det skulle vara! Nu är det bara den där lottovinsten som fattas, suck… Man vågar väl inte ens fråga vad våra drömobjekt skulle kosta! Nåja, drömma kan man ju alltid… Det är i alla fall gratis!

9 kommentarer:

Bea sa...

Ja du, drömmar kan bli verklighet! Det får vi erfara alldeles snart, det som var tänkt som ett lite hobbyrum till mig, växte från tanken på lusthus, uterum eller varför inte en ateljé och det är just det som är snart inflyttningsklart - olidlig väntan! Nu har vi i varje fall fått möblerna och...resten återstå :)
Lycka till med palnerna (som brukar bli större än de man tänkt)!

Trevlig helg! /Bea

Sjovillan Susanne sa...

Jätte fint förråd och carport,
visst är det tur att man kan drömma och planera & den där vinsten den väntar jag också på;)
Ha en bra helg/Kram

alegni sa...

åh, den där förrådsbyggnaden är underbar! tänk om man hade råd med och rum för en sådan... det blir att lämna in lottokuponger varje vecka nu, vännen :)
trevlig helg!

Meonlyster sa...

Bara jag får nytt garage först! ;)
Känns inte bra att sätta upp gamla ladan och betala massa pengar för tak och dyl, då den inte är i så bra skick. Bättre att satsa på nåt mer permanent då...
Som lotto! :D

Kamomilla sa...

Drömma kan man alltid och affirmera, dvs styra positiva tankar mot det man vill uppnå! kämpa! :)

Annika Christensen sa...

Det där förråds huset var ju toppen fint...
Det skulle behövas här också.
Förråd får man aldrig för mycket av.
Även det till bilarna verka toppen bra.
Hoppas ni löser det på bästa sätt.
Annika

Lilja's Corner sa...

Ja du, vilken tur det är, att drömmar är gratis! Förrådsutrymma har man alltid för lite av, så ett sånt där hur skulle ju inte vara så dumt!

Va fina bilder du visade från ert kök! På de där bilderna ser det ju helt fint ut :) Jag skulle också vilja ha lite öppna hyllor i köket, men det finns inte plats för det.

Ha det bra i kylan! Här blir det nog en innedag - jag fryser bara jag tittar ut!

LisaMatilda sa...

Eget hobbyrum på ovanvåningen... Låter bara så härligt!

Lottaspace sa...

Visst är det tur att det är gratis att drömma!
men fint skulle det nog bli!

Kram, Lotta