26 februari 2010

Snörvel, snörvel…

Igår blev jag förkyld. Usch och bläää säger jag bara. Jag AVSKYR allt vad förkylningar heter! Länge klarade jag mig undan, har inte varit förkyld sen i somras, men nu åkte jag dit. Det får jag väl tacka min kära man för, eftersom han blev förkyld i söndags och nu alltså lyckats med konststycket att smitta ner mig. Nu sitter jag här med ett huvud som känns som om det vore placerat i ett skruvstäd och snörvlar. Jag ville ju inte bli förkyld just nu, för imorgon är det tänkt att makens bröder med sina respektive ska komma hit och äta och bada bastu. Vilket betyder att det ska städas, bakas, lagas mat och varas social… Allt det som jag inte skulle ha det minsta lust med i det här tillståndet. Får försöka vila så mycket jag kan idag så kanske, kanske jag orkar imorgon.

P2200120

I lördags gjorde vi något som jag aldrig varit med om tidigare, nämligen körde ut till Jannes Saloon på Granskär utanför Vasa med bil! Visst var det lite spännande att åka på isvägen, men eftersom det var så mycket bilar och snöskotrar i farten där kändes det ändå relativt tryggt. Tydligen hade det varit något slags skotertävling där tidigare på dagen för vi mötte en lång rad med bilar som var på väg därifrån, och det var mycket folk där fortfarande när vi kom fram också. Eftersom det var isande kallt kändes det inte särskilt lockande att gå ut på isen, så vi köpte varm korv, färska munkar och rykande het choklad inne i restaurangen istället och satte oss framför fönstret och njöt av utsikten.

P2200123

Det är bitande kallt ute bland holmarna.

P2200124

Full rulle ute på isen.

P2200125

Fraktfartyg på väg in till hamnen i Vasa.

P2200122 Solen går snart ner.

P2200129

Den blå timmen sänker sig över landskapet när solen är på väg ner, och det är dags att bege sig mot land igen.

Det fanns många fina stugor ute på holmarna vi körde förbi. Det var intressant att se den här delen av vår skärgård, som jag inte var bekant med tidigare, på ett annorlunda sätt och dessutom i vinterskrud. Det är roligt med nya upplevelser och små utflykter till ställen man inte varit till förr!

4 kommentarer:

alegni sa...

vilken trevlig utfärd! jag har bara varit till jannes saloon med båt. är inte särskilt förtjust i att färdas på isen, men i vinter om nånsin borde det ju vara tryggt!
ha en trevlig helg och krya på dig! kram

Lyckoslanten sa...

Hej! Synd på förkylningen! Veck med den! ;o) Tänk förrr när de for över till Umeå på isen... Hua! Jag ska någondera söndag promenera över isen i trakten av replotbron. Det får bli en solig dag! Ha en skön helg!

Kamomilla sa...

Härliga bilder från en härlig utfärd!! vilken kul ide´!!

Krya på dig vännen, trist att vara sjuk...

Lilja's Corner sa...

Jag har också tänkt att vi borde ta oss ut till saloonen, men det har inte blivit av. Det var ju så kallt på lördan!! Skulle faktiskt vara roligt att se vasa skärgård med alla sina villor i vinterskrud.

Hoppas du kryar på dig snart. Inte roligt alls att vara förkyld, speciellt inte om man ska ha gäster.

Kramar!