23 februari 2011

Idol-konsert

Söndagen den 13.2 ordnades det två stora Idol-konserter i Jakobstad och som stor Idol-fantast kunde jag ju inte missa detta tillfälle att få se alla Idolerna live. Min likasinnade väninna C hade turen att få tag på två biljetter till kvällskonserten och på eftermiddagen satte vi oss i hennes bil och begav oss norrut. När vi kom fram och hade parkerat bilen kunde vi knappt tro våra ögon när vi såg den enormt långa kön som ringlade sig långt ut på trottoaren, och vi förfasade oss över att behöva stå där ute i den bitande kölden och vänta en bra stund. Till all lycka behövde vi dock inte vänta så särskilt länge innan kön började röra sig framåt och det gick förvånansvärt snabbt undan tills vi var inne i Kristallen och kunde söka oss sittplatser.Sen fick vi otåligt vänta en timme innan konserten äntligen började.

Sassa instant foto

Elin instant fotoJag tyckte det var bra att alla finalisterna fick vara med på turnén, även de som föll ut i ett tidigt skede. Att alla var lika viktiga, att ingen glömdes bort. För var och en av dem har ju ändå varit en del av Idol, varit med om äventyret vi fått följa under fredagskvällarna i våra TV-soffor. Utan dem hade det inte blivit något Idol!

Linda instant film

LinneaLinda med gitarren och Linnea som var lika crazy på scenen som hon var i TV.

Minnah Geir instant filmIdol-tvåan Minna och “allas vår egen Geir”. Det var ganska lustigt, för min man och jag såg en konsert med bland andra Geir på Jakobs Dagar i Jakobstad i somras, och gissa om jag höll på att tappa hakan när den allra första sökanden som kom in till juryn på Idol-audition i höstas var just Geir!

Geir i publikenGeir ute i publiken. Att han har ganska många års scenvana på nacken var det ingen tvekan om, för han visste verkligen hur man tar publiken. Både på scenen och när han skötte snacket mellan låtarna. Och det är Geir och Elin vi får tacka för att dessa två konserter som ordnades i Jakobstad kunde förverkligas! Först hade Åbo varit på förslag, men det förslaget föll inte Geir i smaken. När sen Jakobstad föreslogs hade han blivit eld och lågor, Jakobstad är för honom kärlek som han sa. Och visst var det mycket kärlek i det fullsatta Kristallen den där iskalla dagen! Det blev inte bara en utan två konserter med Idolerna, så stort var intresset, och man får hoppas det sporrar till fler liknande konserter och evenemang här i Österbotten framöver!

Andreas Weise instant film

Andreas och GeirPajasen Andreas kunde inte låta bli att skoja till det mellan varven och när han och Geir stod på scenen tillsammans kunde man inte annat än dra på smilbanden.

Jay instant filmJublet stod högt i tak när Jay kom ut på scenen. Med sin speciella raspiga röst fyllde han Kristallen och det var honom alla hade väntat på.

Idolvinnaren

Jay SmithDen killen är det minsann riv i!

Linnea, Geir, Olle och AndreasLinnea, Geir, Olle och Andreas på scen. Andreas har skämtat till det med en guldfärgad ishockeyhjälm han hittat bakom scenen.

Olle

Daniel

Olle och Daniel var också favoriter bland tjejerna.

Minnah 2

Linnea 2Minnah och Linnea gav järnet på scenen.

Geir

Linda 2Geir och Linda än en gång.

Daniel, Olle och AndreasDaniel, Olle och Andreas charmade tjejerna i publiken.

Minnah och Jay

Jay vinnarlåtMinnah och Jay sjöng duett. När sedan Jay sjöng vinnarlåten från Idol 2010, Dreaming People, ställde sig hela publiken upp och klappade med. Det kändes verkligen speciellt!

IdolernaDet var en mäktig upplevelse att få se och höra Idolerna live, det är inte varje dag man får vara med om något sådant! Aldrig hade jag väl kunnat drömma om att få se dem allihopa live då i höstas, när jag troget följde deras resa i Idol, från audition till final. Det här var den allra sista gången Idolerna stod på en scen tillsammans, och det kändes väldigt speciellt att deras sista konsert tillsammans hölls just i Jakobstad och att jag fick vara med och uppleva detta. Nöjda och belåtna gick vi sedan ut i kölden igen. Vi tog en vända förbi grillen innan vi åkte hemåt, mitt sällskap och jag, och när vi stod och väntade på vår mat (inomhus, tack och lov!) sa någon i kön utanför att det var –32 grader… Fast vi tvivlade nog på att det faktiskt stämde, trots att det verkligen var isande kallt. Vi fick våra jättelika grillmatsportioner och när vi tryckt i oss så det nästan kom ut genom öronen på oss satte vi oss i bilen och åkte hemåt. Och lyckligt kom vi hem, med många fina minnen från kvällen.

9 kommentarer:

Ullis sa...

Det verkar som om ni hade en lyckad kväll. Kul!

Lyckoslanten sa...

Det var ett välgjort inlägg om idolkonserten och Idolerna. Geir är en gammal bekantskap för mig eftersom min son har ackompanjerat honom på Jakobs dagar tidigare och han har även gjort framträdanden med skolmusikkårn som sönerna har spelat i. Förstår att detta var en upplevelse för dig! :o)

Lilja's Corner sa...

Vilka fina bilder du tagit! Det blev ju ett riktigt proffsinlägg. Vi var på dagskonserten. Daniel är min favorit. Och Olle, och Linnéa, och Elin, och Minna... Dom e så duktiga allihop. Ja, och Weise har jag mot min vilja börjat gilla riktigt mycket ;)

Systrarna Hjertén sa...

Låter som en trevlig kväll!!

Mvh
Frida

Nette Cecilia sa...

Så trevligt att du fick vara med på den konserten vi hade små planer men kylan tog överhand,det var säkert en mäktig upplevelse,kram Nette

Vform sa...

Åå, så fint inlägg du gjort!
Säkert en upplevelse att få vara där ...

Vit Poesi sa...

Vilken kavalkad du visar!! Egentligen har jag aldrig varit någon direkt idolfantast. Men blev helt kär i Jay när jag skymtade förbi när dottern kollade. En helt fantastisk röst fångade mitt intresse, sen dessutom att han är från min hemstad gör ju inte saken sämre. Må så gott
kram Malin

LissenTo sa...

Vad roligt att så många av idolerna var på besök hos er.
Tror det bara var 3 av dom som sjöng här i stan.

Alltid roligt att se artister live, det blir en annan upplevelse.

Kram Lissen

Galleri MochB sa...

Våra vänner var också där, och barnen fick allas autografer :O) Vilka många fina bilder. Härliga minnen!