20 februari 2011

Söndagsbilden vecka 7

P2190088

Mina bidrag till Fabrikens söndagsbild idag tog jag igår när vi var ute på en lång promenad på isen i det strålande vackra men ack så kalla vädret. Visserligen var det betydligt varmare än det varit de senaste dagarna, men den isande vinden gjorde ändå att det kändes närmast arktiskt där ute på isen när vi vände hemåt igen. Jag kunde inte låta bli att fascineras av hur snön på isen hade drivat i vågmönster, precis som sanden på havsbotten brukar göra.

P2190091

Jag kommer ihåg att jag som barn hörde en berättelse, om det sen var min mamma som läste den ur en bok för mig eller det var något jag hörde i radion kommer jag inte ihåg, om en flicka som hette Marina som ritade vågmönstret på havsbottnen med sina tår. Varje gång jag ser det vågformade mönstret i sanden på havsbottnen kommer jag att tänka på denna berättelse om flickan Marina, fast det är så många år sedan jag hörde den… Det är en vacker tanke att det skulle vara en flicka som heter Marina som går där och ritar mönster i sanden med sina tår, jag kan nästan se henne framför mig… Kanske det är hon som ritat mönstret i snön också?

P2190093

Det var en strålande vacker dag och vi ångrade att vi inte packat med varm choklad och smörgåsar. Det hade varit en helt perfekt dag för en picknick ute på isen! Vi hade egentligen inte tänkt gå så långt, men det gick av bara farten när vi väl kom iväg och det vackra vädret lockade. Hoppas det blir fler lika fina dagar längre fram – då ska definitivt termosen och matsäcken med!

Hoppas ni haft en riktigt skön helg!

4 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Visst är naturen facinerande! Härlig dag ni haft och solen börjar snart värma mer och mer.
Ha det bra!

Moster och jag sa...

Vilken härlig dag ni har haft på isen. Här har det varit mulet och snöat hela dagen.
Blir säkert många fina dagar ännu ut på isen.
Ha det bra!! Kram!

enannanhelena sa...

Gnistrande vackert! Hoppas bara att Marina inte frös för mycket, om tårna, där i snön...
:)
/helena

Galleri MochB sa...

Så fina bilder! Var på skidpicknick med barnen i lördags och vi hade faktiskt med oss varm oboy och smörgåsar :O) Men ingen kamera...