22 februari 2011

Tisdagstema - Designfavorit

Veckans tisdagstema hos Fabriken tyckte jag först var lite knepigt, för egentligen har jag väl inga direkta designfavoriter?! Men så kom jag på att visst, det har jag nog trots allt!

aino-aalto-glassware

Iittalas Aino Aalto-glasserie är en stor favorit. Det randiga mönstret ger en sådan härlig lite gammaldags känsla, de påminner om de färgade saftglas som farmor hade när jag var liten.

Aino Aalto-kanna

Kannan har sin givna plats på bordet när det serveras vatten, saft, iste eller hemlagad svagdricka. Det råkade sig så att jag fick 2 st likadana kannor i julklapp för några år sen, men eftersom jag inte hade rum för dem båda i mina små köksskåp (på den tiden bodde jag fortfarande i lägenhet) så bytte jag den ena.

 AinoAalto33cl_glasses_bowl

Skålen har jag också fått i present och den är fin att servera både sallad och chips i. Aino Aalto-glas köpte jag i present till min man på den tiden när vi bodde på skilda håll och jag tyckte hans glasutbud inte var något vidare… Då passade jag naturligtvis på att köpa just de glas jag själv gått och suktat efter så länge!

Aino Aalto

Aino Aalto (1894-1949), gift med den kände Alvar Aalto. Det var hon som stod bakom den fina glasserien som jag idag tacksamt dukar fram. Alla bilder i det här inlägget kommer från nätet.

Ha en fin tisdag!

7 kommentarer:

Carina sa...

Det finns så många designfavoriter!
Iitaalas design gillar även jag...
Ha en fortsatt bra tisdag.
Kramen.

Vit Poesi sa...

yes, älskar också Iitaala.
Kram Malin

Tina sa...

Har Ainoglasen och tycker så mycket om dom....

Körsbärshöjden sa...

Har nog aldrig tänkt så mycket på vem som designat saker jag tycker om...kanske kan det bero på att jag köper det mesta på loppis :))

Men jag tycker mycket om min Alvar Altoo vas..som jag fick av min pappa när jag fyllde 18 :)

Kamomilla sa...

Härliga klassiker!!

Ullis sa...

Kannan & glasen är favoriter hemma hos oss också!

LissenTo sa...

Vilka fina glas och fint att dom finns i olika färger.

Här har det varit så kallt dom senaste dagarna, men nu är det sagt att det ska bli mildare till helgen.

Kram Lissen