19 april 2011

Nu börjar det!

Våren har kommit till trädgården på allvar nu och det växer så det knakar. Varje gång man går ut har det hänt något nytt: fler och fler lökar som tittar upp ur jorden, perenner som sakta vaknar till liv igen, träd och buskar som får små, små knoppar, fläckarna med kvarvarande snö som blir allt mindre för att till slut försvinna helt. Fågelholken har fått invånare och över viken skränar måsar och svanar.

Tulpaner

Tulpaner 2

Tulpanerna utanför fönstret där jag sitter och bloggar var de första som tittade upp ur jorden. Vad fint det kommer att bli sen när de blommar att titta ut genom fönstret på dem! Där kommer de att blomma i olika rosa nyanser.

Tulpaner 3

Vilken rolig form tulpanbladen har när man tittar på dem från den här vinkeln! De påminner om en grön glasvas min mamma har, som har funnits med så länge jag minns. Formen ser nästan lite ut som en kalla, tycker jag.

Lammöron

De ulliga lammöronen med sin silvergrå “päls” lyser i solskenet. Lammöron hör till mina favoriter, just för att de är så mjuka och lena att känna på. De milda rosa blommorna passar så bra till det ulliga grå bladverket.

Backtimjan

Narciss

Backtimjan med sina små blad som fått komma fram under vintertäckningen med granris. Vid uteplatsen en rad med lökväxter som sett dagens ljus – måste erkänna att jag inte är riktigt säker på vad det är för något. Jag minns inte exakt var jag grävde ner vad vid uteplatsen i höstas och mina trädgårdsanteckningar var lite luddiga på just den punkten… Så jag får vänta och se vad det blir, det får bli en spännande överraskning sen när de börjar blomma!

Tjälskador

Till sist ett mindre trevligt vårtecken, nämligen att vi återigen drabbats av tjälskador på gårdsplanen. Intill förrådet är det som allra värst, som man kan se här på bilden. Det värsta är att tjälen de senaste vintrarna förstört golvet inne i förrådet, pga att den ursprungliga ägaren som en gång i tiden byggde förrådet slarvat med grunden. Och nu är det vi som får lida för det. Förrådet börjar verkligen vara i bedrövligt skick till följd av dessa tjälskador och förhoppningsvis hålls det ihop tills vi kan bygga vårt nya fina förråd som vi drömmer om…

3 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

Vackra bilder du tagit på alla knoppar som ska fram nu när det blir vår och snart sommar!
Ha det bra!

Kamomilla sa...

DEt är bara så otrloigt att det kan pluppa upp en massa gröönt ur allt det döda gråa...

Vintage House sa...

härliga bilder av våren:)

kul att du är med i utlottninge
kram
sandra