29 april 2011

Fredagsmeny

Här i huset är det ofta två rätter som står på menyn på fredagarna. Det har bara blivit så, av ingen särskild orsak. Inte varje fredag, men då och då. Till lunch brukar jag ofta laga hemlagad ostkaka på just fredagarna, det har bara blivit så av någon anledning. Då vet man att nu är helgen här och den smakar allra bäst just då!

P3090173

Hemlagad ostkaka är enkelt att göra och gott att äta med bär till, jag brukar alltid ta blåbär. Så här års blir det naturligtvis frysta bär. Men jag hoppas på att en vacker dag kunna gå ut och plocka solmogna jordgubbar till ostkakan också. Det som blir över äter vi sen till efterrätt, antingen på fredag kväll eller lördag.

Tacos

En annan fredagsfavorit är tacos. De hör på något sätt fredagen till, när min man kommer hem från jobbet och vi har hela långa (eller ja, den brukar ju gå väldigt fort…) lediga helgen framför oss. När tacosen är dukade på bordet vet man att nu är det helg! Jag kom på sen att jag glömt osten på tacosen jag fotade, men då var det redan för sent… Tacos utan ost går ju inte för sig! ;) Ikväll blir det inte tacos, men ostkaka blir det till lunch i alla fall.

Har ni några särskilda fredagsfavoriter? Eller rätter som ni ofta äter någon viss dag i veckan?

7 kommentarer:

Ullis sa...

Hemma hos oss blir det tortillas med kyckling ikväll. Maten varierar, men ibland blir det köttbullar på Ikea eller svartkorv från fabriken i Lielahti om jag inte orkar hitta på nåt.

Glada Wappen!

popetotrora sa...

Den där ostkakan såg ljuvlig ut!!

Vet inte om vi har någon speciell fredagsfavorit här. Det skulle vara ett glas vin då kanske, som är ett återkommande tema på fredagarna. ;-)

Pink and white dreams sa...

Tacos är en återkommande rätt på vår fredags meny också. Jättegott och enkelt. Lite roligt med lite plock också.
Trevlig valborg!

Kamomilla sa...

Krämig räksoppa är en favorit som återkommer med jämna mellanrum. Med ett gott vin till...

Jonas sa...

Här äter vi också väldigt ofta texmex på fredagar, eller söndagar, oftast tortillas. Det är så skön mat på nåt sätt, kräver väldigt lite ansträngning.
Är nyfiken på receptet till din ostkaka...

Härliga solnedgångsbilder i ditt förra inlägg! Kursen du går på är troligen samma som jag hade tänkt anmäla mig till, men jag hann glömma bort den sen...

Ha en glad valborg!

Lilja's Corner sa...

Äsch, nu var jag på makens dator igen... Det var ju Nina och inte Jonas som skrev kommentaren ovan ;)

alegni sa...

skulle man möjligtvis kunna få recept på din ostkaka - den ser intressant ut?
vi har inget på menyn som vi återkommer till någon speciell dag i veckan, men på en punkt är jag väldigt strikt - på söndag kan man INTE äta soppa, ifall det inte är frågan om en förrättssoppa! och så ska det helst vara efterrätt på söndag också.