05 april 2011

Odla med Jamie

Förrförra helgen hittade jag något intressant på Plantagen, nämligen små burkar med olika sorters skott och krasse man kan odla. Att det sen stod Jamie Oliver på burkarna gjorde ju inte saken sämre precis, eftersom jag alltid gillat honom. Så en sådan burk med daikonkrasse följde med hem, det låt så där lagom spännande.

P3300587

Det är en odlingsdyna man ska fukta och så fröna på, hålla fuktig och så är det bara att vänta och se.

P3300585

Vid det här laget har de flesta fröna spruckit, men krassen behöver växa till sig några dagar ännu innan det är dags att provsmaka. Hur daikonkrasse smakar har jag ingen aning. Det är alltid spännande att prova på något nytt! Jag har också provat att så lite paprikafrön, som jag sparade från en vanlig paprika härom dagen. Vad det blir av det projektet återstår att se!

6 kommentarer:

Ullis sa...

Ser intressant ut. Borde i vilket fall som helst ta en tur till Plantagen.
Själv brukar jag odla smörgåskrasse på en liten tallrik med ihopvikt hushållspapper i stället för mylla. Bara att vattna lite och det växer så det knakar. Gott!
Ha det bra, Camilla!

alegni sa...

jag har också försökt odla krasse som ullis, d.v.s. på hushållspapper eller på vadd, men krasse stinker ju så förfärligt illa, så jag har varje gång fått bära ut odlingen i garaget, och vem kommer sen ihåg att den växer där? rätt: ingen.

Systrarna Hjertén sa...

Spännande!

Har inte hört talas om daikonkrasse förut, men vanlig krasse odlar jag för fullt!

Mvh
Frida

lotta sa...

så bra tips! jag htänkte hela vintern på att få till nån liten hemmaodling i vår, men guuud vad omständigt och komplicerat och svårt att behöva köpa mylla och frön, haha. det här låter ju som att till och med jag skulle kunna få det att funka. mot plantagen!

och vad beträffar pensionärslivet, så har du nog rätt angående de där 25 kilometrarna, haha, att det inte helt passar in där. tur! för jag vill ju inte vara pensionär! ;) jag ska knåpa ihop ett receptkort på äppelpajen, jag gillar att fixa dem och det är hemskt praktiskt att ha alla favoritrecept på bloggen istället för att skriva dem på papperslappar (kokbok eller häfte, what's that?) och sen aldrig hitta papperslapparna igen!

lotta sa...

ja just det, jag glömde tillägga att jamie oliver verkligen inte är fy skam... han är min favorit också! :)

Kamomilla sa...

Spännande!