16 november 2009

Måndag igen

Så var det då måndag och en ny vecka igen. Undrar vart helgen tog vägen? I lördags blev det ett besök till Seinäjoki, en timme härifrån. Både felkörning (knepig stad det där, lätt att ta fel och komma någon annanstans än man tänkt sig, som i vårt fall ut från centrum!), shopping och god pizzabuffet hann vi med. Aj aj, det sved nog lite i börsen när slantarna lämnade den för julfestkläderna jag köpte, men jag tänkte som så att eftersom jag körde på en billigare variant ifjol kunde det väl få kosta lite mer i år istället? ;)

Pizzerian där vi åt har helt fantastiskt utbud, man blir ju mätt bara av salladsutbudet som är helt enormt! Knappt så jag orkade någon pizza eller annat gott sen! I andra änden av vårt bord satt det tre tjejer i yngre tonåren och jisses amalia vad de vräkte i sig! Särskilt en av tjejerna, tre hela fullastade tallrikar hämtade hon och så skulle hon ha glass till efterrätt ännu… Om hon orkade med någon glass hann vi inte se innan vi gick. En av tjejerna hade dessutom lyckats få senap i sin glass…

Det kändes lite smått nostalgiskt att komma till Seinäjoki igen, för det var därifrån vi hyrde våra bröllopskläder och i det ärendet blev det 3 besök till staden i vintras och sen i somras för provning och hämtning… Och nu är det vinter igen, tänk vad tiden går!

Resten av helgen gick åt till att göra julkort och lite annat smått och gott, idag har jag tryckt skyltar och nyckelringar… Kan samtidigt passa på att visa en bild på mitt ljushus som jag målade vitt för några veckor sen. Köpte det redan ifjol på en utförsäljning och då var det rosa, så tanken hade hela tiden varit att måla det men det har inte blivit av förrän nu…

PB100158

  PB100164

Något litet missöde blev det i samband med målningen, men tittar man inte så noga syns det inte. Så det duger bra! ;)

Ikväll ska vi på 2-årskalas, så nu ska jag gå och paketera in presenten jag köpt och göra i ordning maten tills maken kommer hem, han har varit lite övertid idag igen… Ha en bra början på veckan! :)

11 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Nu blir jag nyfiken hur dina skyltar ser ut :O) Ljushuset blev jättefint, skall ju inte vara för perfekt heller utan se lite charmigt hemgjort ut...

Kamomilla sa...

Händer det inget med målfärgen när det blir varmt? Sött är det i alla fall.

Madicken sa...

Hej Lilith!

Tack för att du återkommer till min blogg trots att jag inte har varit så aktiv! Det betyder jättemycket för mig! =O)

Nu hoppas jag att jag ska få lite mer fart på bloggen igen... det är ju en så rolig tid nu!

Oh, så vackert ditt hus blev... jag tycker så mycket om sådana ljushus! Och vad vackert det är med snön hos er... man får ju nästan lite julstämning!

Kramis!

Vecka - Vecka sa...

Vilket mysigt hus!
Inga trädgårdsbilder ännu tyvärr.. tiden räcker inte till..

Ha en skön vecka!

Kram, Lotta

Liljas Corner sa...

Va du hunnit pyssla! Hoppas du visar lite av det på bloggen :) Jag har tänkt vara radikal iår och köpa julkort. Fast då julen närmar sig brukar det bli nåt pyssel-il, så kanske det blir några hemmalagade julkort ändå...
Jag har faktiskt aldrig shoppat i Seinäjoki, och annars också bara kört igenom. Kanske man borde vidga sina vyer? Jag har faktiskt inte varit i Stockholm många gånger heller så jag känner mig rätt borta där i storstan. Det var riktigt spännande då vi skulle ta tunnelbanan tillbaka till hamnen (va invecklade system dom där svenskarna har :P ) men det gick bra ändå.

Va fint ditt lykthus blev! Och mormorsrutorna är så jämna och fina. Du är duktig om du orkar göra en hel pläd! Beundrar verkligen Ingelas pläd... Jag håller på med rutor också, men det ska bli nåt annat... Vågar inte berätta vad ännu ifall det skiter sig ;)

Nu ska jag surfa vidare och läsa ikapp! Ha en bra vecka!

alegni sa...

vad fint det blev - och säkert mångfalt bättre än i originalfärgen!
igår sydde jag och stämplade julklappspåsar à la kamomilla. det är inte ofta jag plockar fram symaskinen, för att sy hör verkligen inte till mina favoritsysslor. att sy raka sömmar låter ju inte alltför svårt, men är man nitiskt, blir också det rn utmaning ;) jag är inte så himla noga längre, för vem synar nu sömmarna?
ha en bra tisdag!

Lisas torp sa...

Oj, så alla pysslar på sina bloggar! Och här händer det saker också! Fina ljushus du har och stämningsfullt blir det!

Det låter mysigt med en liten utflykt!
Tackar för titten och kommentaren hos mej!
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram
Lisa

Huset vid ån sa...

Åh, Dom är ju såå fina o mysiga dessa ljushus! Såå härliga! Önskar dig en bra veckan! Kram Therese

Liljas Corner sa...

Apropå finska böcker... Jag är i princip tvåspråkig med finsk mamma, men har ändå svårt med att läsa finska. Eller, det tar länge! Men det är väl just därför man borde öva och för att berika ordförrådet!
Ojoj, va kvällarna är korta. Varje kväll tänker jag lägga mig tidigt men varje kväll sitter jag ändå och gör något helt annat långt efter sovdags...
Gonatt! ;)

Sjabbig men chic sa...

Härlig med ungdomar med aptit.;) Ser bra ut den där ljuslyktan tycker jag.

kramis Lisa

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, vilket mysigt hus ni bor i, och fåglarna med!!! Ja detta hus var fint också: ) Så kul att din pappa o farfar hade samma yrke som mej!!! Tack för din hälsning och ha en toppenhelg, vi ses nog igen! Mari.